Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
TV Programları
 

Ben onun köyünü bilirim

Ben onun köyünü bilirim
 

Kemal Şahin, Bilal Savran, Fuat Güngör, Ahmet Eler. Tek Rumeli stüdyolarında


Toroslar’ın küçük bir dağ köyünde doğup büyüyen, “Devlet bursuyla okumak için gittiği” Almanya’da “sıfırdan” başlayarak üstün başarılara imza atan işadamı Kemal Şahin’in zirveye nasıl tırmandığını, bizzat kendisinden Tek Rumeli ekranlarında canlı olarak dinledik bu hafta... 

Şahin, Türkiye, Avrupa ve ABD’de kurduğu şirketlerle milyar dolarlar seviyesini bularak büyük yatırımlara imza atmıştır. 

1997'de Almanya’da “Yılın İş Adamı”, 

1998'de “Avrupa Onur Girişimcisi” seçilen Kemal Şahin’in hayatından örnek alınacak, ilham olacak ve farklı açılardan bakılacak olaylar ve fikirler bulduk gerçekten.

*

Ahmet Eler’le “ALTERNATİFSİZ GÜNDEM”

10 Ocak 2015 Cumartesi akşamı Tek Rumeli ekranlarında Kemal Şahin’i ağırladı.

*

Edirne’de, tekstil fabrikasında yaklaşık 2800 kişi istihdam eden ve dünyanın ünlü moda markalarıyla stratejik ortak olarak faaliyetlerini sürdüren Kemal Şahin, aynı zamanda Türkiye’nin en çok “kadın eleman” çalıştıran işletmeler bütünü (Holding) sahibidir.

*

Süleyman Demirel der ki; “Kemal Şahin, Toroslar’ın küçük bir köyünden çıkıp Almanya’ya okumaya gitti. Ama o, tahsil yapmakla kalmadı. Almanya ve Türkiye’de kurduğu şirketlerle on bin kişiye iş ve aş verdi. Ben onun köyünü bilirim. Benim eli saban tutan Anadolu insanımın neler yapabileceğini herkese göstermiştir…”

*

Kemal Şahin, tarlada çalıştığı bir gün Konya Lisesi yatılı sınavlarını kazandığı haberini alır ve bu okula kayıt yaptırır. Aradan yıllar geçmiş, genç Kemal liseyi de başarıyla bitirmiştir. Sıra üniversite sınavlarına geldiği vakit, “Benim oğlum paşa olacak…” diyen baba Osman ŞAHİN’ in net tavrı karşısına çıkar.

Genç Şahin’in düşüncesi ise oldukça farklıdır. 

Kemal Şahin, televizyon programımızda o günleri şöyle anlattı: 

“Üniversite sınavları için Konya'nın Taşlıpınar’ından Ankara’ya yola çıktığımda 350 lira param vardı. 300 lirasını babam vermişti. Bu paranın Ankara ve İstanbul’daki on beş günlük sınav maratonunda bana yetmeyeceğini anlamış ama babamı bir türlü ikna edememiştim. Babam, Ankara’nın otel ve yemek fiyatlarını Beyşehir ile mukayese ediyordu. Annemin gizliden verdiği 50 lira da fayda etmemişti. Üzerimdekiler dışında yedek bir elbisem dahi yoktu. Karışık duygular içinde Ankara’ya doğru yola çıkmıştım.”

* * *

Onun bir diğer önemli özelliği de farklı kültürlere yaklaşımı: 
Farklılığın; kıskançlık, ön yargı, kompleks gibi sebeplerin değil, olsa olsa birlikteliğin sebebi olabileceğini belirten Kemal ŞAHİN, Alman Parlamenter Martin Schults’un deyimiyle, “Türkiye ile Avrupa ve farklı kökenler arasında gerçek anlamda bir aracıdır.”

Program sırasında mesaj gönderen Sevgili Mustafa Baş; "Ahmet Eler dostumuz da günümüzün 'Kemal Şahinidir'. Azmi çalışkanlığı ve başarılarla dolu yaşamları anlatıyor, ekranlarımıza taşıyor, her şeyi anlatıyor 'Alternatifsiz Gündem' adını verdiği bu programında… Keyifle izliyoruz, teşekkürler." (Mustafa Baş)

*

Görüldüğü gibi Kemal ŞAHİN hayat hikâyesi ve fikirleriyle Türkiye insanı için çok iyi bir örnektir. 

Zirveye uzanan yolda inanç ve kararlılıkla yürüyen bu insanın başarıları kesinlikle tesadüf değil! 

Çağdaş bir insan olmakla beraber, geleneksel değerlerden de asla kopmamış, her zaman aklı öne almış, inançları sayesinde hep güçlü kalmış. 

Bu değerler onu, bugün Türk tekstilinin zirvesinde, Avrupa’nın saygın şirketleri olan binlerce kişinin istihdam edildiği bir şirketler topluluğunun sahibi konumuna taşımış.

Keyiad Keşan, umut arayan toplumun her kesiminden insana Kemal ŞAHİN’in hayat hikâyesini taşıyarak, bir görevi daha yerine getirmiş oluyor. 

İşte bir çırpıda yazımızın sonuna geldik, Sayın Kemal Şahin’e teşekkür ediyoruz. 
Edirne’nin resmi fahri hemşerisi Sn. Şahin’e “Yöremize yaptığı yatırımlar ve yarattığı istihdam nedeniyle” gönül bağımız vardır.

* * *

Fuat Güngör’ün notu:

“Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli işadamlarından Sayın Kemal ŞAHİN ile TEK RUMELİ ekranlarında beraber olduk… Kemal Şahin, ilginç yaşam ve başarı hikâyesiyle genç girişimciler için olağanüstü örnek model teşkil etmektedir. Ders niteliğinde başarı grafiği olan bir İşadamı… Fabrikalarında on bine yakin insanımızı istihdam ediyor. Otuz bine yakın çalışana hitap eden büyük tesisleri, hem ülkemizde hem de yurt dışında doğru yönlendiren güzel insan… Edirne’de "Modavizyon" fabrikasında çoğu kadın olmak üzere yaklaşık 2800 kişi çalışıyor ve dünyanın moda markalarından "Zara"nın stratejik partneri olarak faaliyetini sürdürüyor..." 



Sevgili Bilal Savran kardeşimizin notu:

“İspanyol Zara’nın dünyadaki en büyük üretici partneri olan ve dört kıtada yüz yetmiş ülkede faaliyet gösteren Şahinler Holding’in CEO’su Kemal Şahin ile beni bir araya getiren, yanında staj yaptığım yönetici büyüğüm Sayın Ahmet Eler’e sonsuz teşekkürler.” (Eklediğimiz fotoğrafta; Kemal Şahin, Bilal Savran ve Ahmet Eler birlikte görülmektedir. Ancak fotoğrafı yayımlamayı başarabildik mi, bilmiyorum!) 

*

Ayrıntılara “keyiad.org.tr” İnternet sayfalarımızdan erişebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..