Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

Ben sevdalı, sen belalı

Ben sevdalı, sen belalı
 

BEN SEVDALI, SEN BELALI

Buda ile Peşte’nin büyük aşklarını çok kıskanır Tuna nehri. Kıskandığı içindir ya zaten aralarından sinsice sızması. Sızar sızmasına ya, başaramaz ayırmayı bir türlü. Aslanlı köprü farkındadır bu kıskançlığın. Duruma hakimdir artık. Siper ederek gerer çıt kırıldım gövdesini. Bir eliyle Buda’yı, diğer eliyle de Peşte’yi tutar. Bu fedakar köprü sayesinde Buda ile Peşte birleşirler. Adları bir solukta Budapeşte olarak okunur.

Bu evlilikten afacan mı afacan bir takım türer. MTK Budapeşte korlar adını. Belalımız olacağını tahmin edebilene aşk ola.

64 kuşağından dinlediğimiz siyah-beyaz elenme hikayesinin kopyasını, milenyum yılına ayak basarken bu kez renkli olarak bizzat yaşamışlığımız var.

Aradan su gibi akan zamana inat, hiç birimiz unutamamıştık o maçı. Karşı kaleye dokuz gollük şut atıp, golleri kendi ağlarımızda görmemiz şaşkına çevirmişti bizleri. Rakiplerin açtığı onur kırıcı “Ayağına sağlık MTK” pankartları da cabası.

Her kura çekimlerinde MTK’yı delicesine isteyişlerimiz, 9 yıl sonra UEFA yetkilisinin elindeki kürecikte son buluyorsa ne mutlu bize. Kin gütmek yakışmaz bize.

İlk maçın Mabed’te olması avantaj sayılır mıydı rakip belalımız olunca? Bilet fiyatları ince ve duygusal testten geçerken yanında olmak boynumuzun borcu kanaryam. Misafirperverliğimiz yine en üst seviyede. Kaybolan yıllarımıza rağmen belalıyı sadece 2 golle sırtından sıvazlayarak göz kırpmak bize has bir özellik.

Penceremin perdesini havalandıran rüzgardan, esip geçmeyi öğrendim. Artık Saracoğlu’ndan, Caferağa’ya esebiliyorum. Şimdi sıra sende Semih. Bize golcülüğü, gol olup yağmayı öğret. Karamboldan at, aşırtarak at, kafayla at, dönerek at. Bir golcünün atabileceği bütün şekilli gollerden at. At ki şanlı tarihimize geçebilesin. Deden yaşıtı Eskişehirsporlu Fethi Heper’in rekoruna ortak olabilesin.

Penaltı düdüğünün titrek sesini duyunca şaşırmayın. Hakem nereden bilsin penaltı yasağımız olduğunu. Çalıverdi işte bir kere. Atmak Emre’ye nasipmiş. Bir gol daha atabilseydin, bazı kulakları da çınlatmak bize düşecekti kanaryam.

İki maçta 7 atıp yemeden tur geçmek çok yakıştı sana kanaryam. Artık “Çavbella” şarkısını dillere dolama vaktidir. Dizelerde adına sıkça rastlanan Partizan’ı da yenip; “Sen ey Partizan beni de götür dağlarınıza, dayanamam tutsaklığa” deme zamanıdır…

 
Toplam blog
: 130
: 740
Kayıt tarihi
: 05.12.07
 
 

İlk önce şunu belirteyim; yürüme engelliyim fakat hayata pamuk ipliği ile değil, LACİVERT YÜREĞİM..