Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Ben Tatildeyken

Ben Tatildeyken
 

Ben tatildeyken Türkiye gündemi tatile giremedi ve girmeye de niyeti yok gibi. Geçen hafta milletvekillerini yemin töreni, CHP ve BDP tarafından boykot edildi. BDP, Hatip Dicle için meclise girmedi oturumu Diyarbakır’da izleyip bağımsız seçilen milletvekilleri yemin etmediler. CHP, halkın oyları ile seçilen iki milletvekilinin mahkeme tarafından meclise gelip yemin etmelerine izin verilmemesini boykot etti, meclise gelip yemin etmediler. CHP in bu tavrı birçok alandan tepki aldı, hatta BDP nin boykotunu gölgeledi.

Sayın blog okurları, demokrasilerde bu tür tepkilerin görülmesi doğaldır. Önemli olan bir masa etrafında toplanıp konuşmak ve tartışmaktır. Öyle veya böyle bir sonuca varılır, varılmalıdır. CHP in tavrı birçok tarafça eleştiriliyor. Normal koşullarda bu işlerin çözüm yeri meclistir ve halkın seçtiği milletvekilleri mecliste çözülmesi gereken konuları tartışıp çözmelidirler. Yani CHP’liler yemin edip iki arkadaşının haklarını meclis çatısı altında aramalılar.

Ne yazık ki son dönemde normal koşullar yaşanmıyor. Hükümetin dediğim dedikçi, muhalefeti dinlemez tavrı yemin boykotunu yapan zihniyete bunu mecbur etmiştir. Düşünün Ergenekon kapsamında suçu ispat edilmeyen üç senedir tutuklu olup dört duvar arasında yaşama zorunda kalan insanları. CHP’lilerin yemin ettiklerini düşünün, o iki milletvekilini dört duvar arasından nasıl çıkaracaklar. Net bir şekilde görülüyor, hükümet muhalefeti dinler gözüküyor, ama bildiğini okuyor. Bu tablo üç dört senenin birikimi bu düşünceyi değiştirmek zor, onun için CHP elindeki tek silahı kullanmak istiyor. Ne yazık ki tablo bu. Bu anlayış nasıl toplumu kapsayan bir anayasa çıkaracak, anlaşılması zor.

Halkımızın %50 sinin AKP ye oy vermesi, lider partiyi haklı çıkarmaz. Deniliyor ki, CHP’in bu tavrı oy kaybına neden olacak. Olacaksa olsun, gün gelir tarih gerçekleri yazar. CHP ye oy veren seçmen, partisinden dik duruş istiyor.

Biz tatildeyken gündeme oturan “Futbolda Şike” skandalı hakkında, gelişen olayları da dikkate alarak şu an için pek bir şey yazmak istemiyorum. İleride daha net bir tabloda, daha net cümlelerle değerlendirmemizi yaparız.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..