Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '20

 
Kategori
Güncel
 

BEN TUTTUM SEN VUR!

Azerbaycan’ın Karabağ işgalindeki asıl hedef dağlık alana sahip olmaktan ziyade Türk Dünyası arasında köprü olabilecek bağlantıyı koparmak ve aslında hedefi dağ taş olan bir bölgeye sahip olmaktan ziyade Nahcivan’dan bağlantıyı kesmektir.

Karabağ’ı işgal hamlesi aslında Türk Dünyasının arasındaki bağlantıyı koparmak üzere düzenlenmiş bir hamledir. Ermenistan bu hamleyle emperyalist güçlerin maşası olmaya devam eden Ermenistan PKK’nın devletleşmiş halinden başka bir şey değildir. ASALA’nın devamı olan PKK sözüm ona halkların kardeşliğinden bahsetmesine rağmen en fazla kardeşlik yaptığı insanları öldüren paralı askerlerin olduğu Osmanlı İmparatorluğu’nun son elli yılı da olmak üzere profesyonel bir terör örgütü ve hedefi öncelikle Türk ve Müslümanlar sonrasında ise bölge kaynaklarının dış güçlerce yağmalanmasına karşı çıkan yerel güçlerdir. Tabi kaynakların dışarıya sorunsuz transferi çok boyutlu bir konu olduğundan bu konuda etkin olarak çalışan, insan hakları örgütleri, bilim adamları, siyasetçiler, işadamlarının da içinde olduğu ağın olması da normal karşılanmalı. Bu batılılarca her şeyden önce profesyonel bir iş. İnsan hakları, bilim, sanat müzik, edebiyat ne o zaman?  Maske ne olacak…

Aslında iki tane fakir halk şu anda savaşıyor. Şu anda Azerbaycan’da ortaya çıkan savaş durumu 1982’den beri Türkiye üzerinde gayri-nizami savaş şeklinde devam ediyor. Silahları kimden geliyor? Almanya İtalya, Fransa, ABD, Rusya, İsveç, say say bitmiyor. Batı nasıl oluyor bu maske ile nasıl yaşıyor ve nasıl onurdan söz ediyor? Dilin kemiği mi var? Güç kimdeyse onun dediği oluyor olan o.

Şimdilerde sözde bir ateşkes ilan edilmiş, Rusya ben tutuyorum sen hele durma vur diyor. Amerika 1825’lerde başlayan Anadolu’daki Ermenilerle irtibatını sürdürmeye devam ediyor. Olansa bölgenin kaynaklarını oluyor, halkına oluyor, hiç suçu olmadığı halde sıradan çocuklarına oluyor. Kaybedeni belli, kazananı belli olan savaşta kaybedecekler kazanacaklarını hayal ediyor. Son yüz yıldır Ermeni halkının siyasi ve sözcüsü olan terör örgütü Hınçak-Taşnak emrini aldığı ülkelerin emirlerini yerine getiriyor. Diğerlerinin konuşmasına izin vermediği gibi, hayatta kalmasının sebebi olan durumu efendilerinin isteğini yerine getirerek devam ettiriyor. Bizde PKK adıyla olan da işin başka bir boyutu o kadar.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..