- Kategori
- Türk Mutfağı
Bence" kereviz çorbası"
Dolaptaki kalan sebzelere çok dikkat edilmeli,değerlendirirken çoğunluğun damak zevki öne alınmalıdı
Sanırım vakit çokluğumu yoksa kafa karışıklığımı, ne derseniz olabilir derim. Dolapta salatadan artan kereviz vardı kızda çorba değince hazır yenibir çorba olsun dedim. Ya bismillah .
1 tane kereviz, patates, soğan (kuru soğan), havuç,
3diş veya küçükse 4tane sarımsak
2tane “etsu”tableti
3yemek kaşığı tereyağı+3yemekkaşığı zeytinyağı
3yemek kaşığı un(mutlak elenmiş olmalı topaklaşır.)
10 su bardağı su
Üzeri için, 1demet maydanoz(çok ince kıyılmalı)
Hazırlanışı;
Derin bir kap içine, patates, havuç, soğan ı soyulur yıkanır süzülür küçük küp parçalarına ayrılır, en son kereviz soyulur küp şeklinde doğranır yıkanır hepsi başka tencerede zeytinyağıyla ateşte az çevrilir, üzerlerine su konur tencere kapağı kapatılır, 15, 20 dakika kaynatılır,
Sarımsak ¼ e bölünerek doğranır kaynayan sebzelere ilave edilir.
Tavada tereyağı ile un kavrulur. Etsu(etsuyunun tablet hali) ezilir karıştırılır kaynayan tencere suyundan birkaç kaşık ilave suyla inceltilip yavaşça pişmiş sebzelere ilave edilirken kaynayan sebze karıştırılır 2, 3 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır kâselere servis yapılırken üzerlerine maydanoz serpilir. Arzuya göre limon suyu ve karabiberde yakışır. RESMİ YANLIŞ GEÇİRDİM
Afiyet olsun denerseniz memnun kalırsınız.
Not: “etsu” konulunca tuza ihtiyaç olmuyor ama istenirse neden olmasın.