Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bence de olsun

Bence de olsun
 

Her Türlü İktidara Giden Yol


Seçim virajında son 5 aya girerken partililerin transfer etmek istedikleri ünlüler konusunda farklı bir transfer ilk kez televizyon programında Yalçın Küçük’ün Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın milletvekili adayı olması için CHP ve MHP’nin kapısını çalacağını söyledi. 

Meydanlara inen CHP genel başkan yardımcısı Süheyl Batum meydanlara indiği zaman birkaç kişinin toplandığı ortamda “mesajını aldım” demesi milletvekilliği adaylık için dosya halinde Kemal Kılıçdaroğlun’a sunacağı kesin gibi. Ergenekon’dan sorumlu olan bu kişilerin CHP ye yakınlığı baştan beri biliniyor. CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın avukatlığına savunduğu Ergenekon için şimdi parti de milletvekili olup halka komplo kuranların milletin vekili nasıl olacağını merakla beklemekteyim. 

Deniz Baykal’ın tasfiye şeklinde genel başkanlıktan istifa etmesinin ardından sürpriz bir şekilde CHP genel başkanlığına getirilmesi yapı gereği CHP değişiklikler olacağı o zamandan anlaşılmıştı. Deniz Baykal döneminden görünen yönetimde şu anda kimse kalmadığını görmekteyiz. 

Yalçın Küçük’ün MHP ve CHP derken MHP nin sert tutumundan olumsuz cevap alacağı kanaatindeyim. CHP de ise gelişen haberlere bakılırsa sadece Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’dan farklı Ergenekon yapısından yargılanan kişilerin CHP çatısı altında görürsek şaşırmayalım. 

Kemal Kılıçdaroğlu millete halkçı olarak kendini tanıttığı için söylenen isimlere karşı soğuk bakabilir. Partinin önde gelen isimleri bu kişileri kabul ettirememesi için hiçbir neden yok gibi. Kemal Kılıçdaoğlunu CHP genel başkanı yapıp, onu gazete manşetlerinde övüp bitiremeyen medya, Yalçın Küçük’ün planını da uygulatmak için gerekli zeminler hazırlanmakta. 

Bugün CHP lideri gelişen olaylara soğuk baksa da her an her şeyin olumsuz halden olumlu duruma çevrilebileceği an ve andır. Ergenekon avukatlığını 3 yıldan beri yapan CHP de, söz yavaş yavaş onların eline geçince baştan beri uygulamaya koymak istediklerini artık kolayca başararak güzel bir vuruşla millete gol atılacak. 

Bu kadar savulan bir dava içerisinde olan kişileri partiye almak artık “bence de olsun”. Haziranda yapılacak seçimlerde son kozları milletvekilliği adaylıkları olacaktır. Yoksa yargılanmaya devam. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..