Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Çemberime koymayı becerdiğim, sayıları elin parmakları kadar olan sevdiklerimle mutlu olduğunun farkinda olan bir ademim. Amerika'da bir okulda eğitimci olarak çalışıyorum. Hergün işten gelip, saat 4 ile 6 arasında bir yandan yemek yaparken (aç kurtlarım geleceği için), diger yandan NPR (halk radyosu) dinlemek z..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Jupiter Juno Galileo

O sansli cocuklardan biri de benim oglum galiba :) Bu yil bolgemde, Missouri'de bir yer, ilk FLL (FIRST LEGO league) grubunu kurdum, oglumunda icinde oldugu 10 cocuk var takimimda. Turkiye'den de cocuklar katiliyor bu "yarismalara". Selamlar, sevgiler :)

08 Ağustos 2011 15:34
Dünya Pi Günü

Insanlarin "cevresinin" / "capina" orani bir midir diye muzipce bir soru sormussunuz :) Galiba biz daha cok diktorgene benziyoruz. Ozel bir diktorgenle karsilastiklarinda, cok sevmisler takma bir ad vermisler "kare" diye; ancak zannetmiyorum hic bir insan kare olmak istesin :)

14 Mart 2011 07:37
Dünya Pi Günü

Amerikalilar "easy as pie" Pi (pay) kadar kolay derler. Tabiiki kastettikleri Pi sayisi degil, tatli turtalardir. Simdilerde oglum gibi (13 yasinda, matematik bolge birincisi) ineklerin sirtlarinda mathcounts'un tisortleri "as easy as 3.1415..." Matematik hocalarina ya da merakli anne ve babalara sesleniyorum mathcounts.org a mutlaka tiklasinlar. Oradaki minivideolari okulda ya da evde mutlaka gostersinler cocuklarina. Yarin bizde Pi deneyleri yapilacak sinifta gunun anlamindan dolayi. Uc farkli boyutta konserve kutusu secilecek iple cevresi olculup, capina bolundugunde cocuklar her uc seferinde pi in degerine ulasacaklar bilmeden. Ve pi in anlami, ogretilecek... Neden large(buyuk) pizza almaliyiz, medium(orta) pizza yerine, paraya kiyaslandiginda hangisi daha hesapli yani alan oranlari ogretilecek baska bir derste ki aldatilma olasiliklari dussun. Cok guzel bir yazi olmus elinize saglik, 1 yildir onermemistim, oneriyorum gunun anlamiyla beraber :)

14 Mart 2011 07:16
 
Toplam blog
: 13
: 4035
Kayıt tarihi
: 27.02.07