Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '13

 
Kategori
Mizah
 

Bende para verecek o göz var mı?

Bende para verecek o göz var mı?
 

İnternet


Aristo'nun çakması cezayı yeyince gerçek dünyaya döndü! Çakma Aristo’nun itirazı asıl paraya değil; insan kayıranlara! O sözü ettiğinde ve uzun uzun kahkaha atıldığında,  yanında iki tane daha saygıdeğer medyatik insan (!) vardı. Nasıl olur da onlara ceza gelmez? Şimdi o arkadaşlar kendisiyle dalga geçmez mi? “Ya Aristocuğum…%60 ın, altmışını sana nasıl geçirdiler ama ha ha ha ha”… zu ha ha ha

Aslında gerçek Aristo ile çakmasının ortak bir özelliği var (!) “Aristoteles 341 yılında Perslerin eline düşen Hermias'ın feci sonunu Pella'da öğrenir ve anısına bir ağıt düzer.

MÖ 323'te Büyük İskender'in bir Asya seferi esnasında ölmesi üzerine Atina'da Makedon karşıtı bir tepki dalgası peydah olduğu vakit, aslında Makedonculuk zannı taşıyan Aristoteles'e karşı, dine saygısızlık davası açılması söz konusu olur.

Bir ölümlüyü -Hermias'ı- anısına bir ilâhi yazarak ölümsüzleştirmekle itham edilir”

Bir ortak yönde bu olmalı; biri yazıyor diğeri söylüyor! Sonuç itibari ile dine veya dine inananlara karşı yahut insanların özgür iradesine karşı işlenen suçlar her halükarda cezasız kalmaz! Cezayı ödesen bile kimden helallik alabilirsin?

Ben her zaman söylerim; insanlara kaldıramayacağı değeri vermeyeceksin. Vermeyeceksin ki insan olduğunu unutmasın! Maalesef bilgelik kürsüsü hokkabazların boy gösterdiği yer oldu. Çakma Aristo diyor ki, "Bende para verecek göz var mı?" Peki, soralım kendisine; hükümet; sabah kapıya dayandığında “vermiyorum “diyecek gt var mı?

Not: Aristocuğum bu bir mizahtır anacığım takma kafana!

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..