Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '22

 
Kategori
İlişkiler
 

Benden ne olur?

Hazal Kaya ve Enis Arıkan’ın yeni filmi “Benden Ne Olur”u izledim. Romantik komedi sınıfına sokacağımız bu filmi geçmiş diğer bu tür filmlerden farklı bir yere koyabiliriz rahatlıkla.

İnsanın kendi ile tanışmasının sancılı hikayesi olarak kısa özetleyebileceğimiz film aslında hepimizden bahsediyor.

Tek gerçeğin insanın kendini tanıması, bu tanışmanın ardından ne yapması gerektiğini bulmasını esprili, güzel ve akıcı bir dille anlatmışlar.

Aslı Kızmaz’ın kitabından uyarlanan film, Türk sinemasında hakikati anlatan ilk film de diyebiliriz.

Filmin kahramanı Sertab sürekli duvardan duvara çarparak hayatta ilerlerken, Boğaziçi’nden mezun Harika ismindeki ablası, meditasyonlar, nefeslerle dolu hayatında huzur içinde yaşıyor, onu hiç dinlemeyen kardeşi Sertap filmin sonunda ablasını da anlıyor. Onunla barışıyor.

Filmin bana hatırlattıkları:

ÖZGÜR OL! İSTEDİĞİNİ YAP!

İnsan kendini tanımadan, sevmeden içinden geldiği gibi yaşarsa sürekli mutsuzluk ve hayal kırıklığı ile yaşar.

İnsan kendiyle hizada değilse içinden gelen veya geldiğini sandığı şeyler onu duvara çarptıran şeyler oluyor. Mesela Sertap’ın şarkıcı çocukla koşa koşa gitmesi gibi…

DİNLEMEK!

İnsana söylenen şeyler aslında evrenin ona akışa girebilmesi için verdiği nasihatlar. Ama eğer o insan kendiyle hizada değilse kimseyi dinlemiyor. Hepimizin etrafında Sertab’ın arkadaş takımından var netekim…

AŞK!

İnsanın tek aşk ilişkisi var o da kendiyle kurduğu ilişki. Sertab ne zamanki kimseye ihtiyacı kalmadı, eski sevgilisini affetti ve bağını kesti o zaman aşka kavuştu.

 

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..