Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bendensin???

Bendensin???
 

Aziz Nesin’in yaklaşık 20 yıldır tartışılan... “Türklerin yüzde 60’ı aptaldır” çıkışını biraz araştırmaya çalıştım. lakin aziz nesin gibi bir mizah insanının bu konuda hata yaptığını söylemek isterim . Bana göre dünyanın en zeki insanları biz Müslümanlarız.

Bugüne kadar pek fazla bilinmeyen bu detayda Aziz Nesin'in o sözü nerede, nasıl ve hangi soruya cevaben vermiş olduğu cümle tartışılıyor.

“İzmir Torba’ da şenlik vardı, Birisi kalktı ‘Nasrettin Hoca’nın torunları olarak zeki insanlarız değil mi?” diye sordu Aziz Nesin’e. O da ‘Yüzde 60’ı aptaldır’ dedi. Herkes alkışladı. Sonra kendisi yüzde 92 diyecektim dilim varmadı’ dedi. O zaman referandum yapılmıştı ve oy verenlerin yüzde 92’si Kenan Evren’e oy vermişti. Bu söz oradan kalmış diyen aziz nesin sevenleri’ de böyle açıklıyor.

Başımdan gecen bir olayı paylaşmak isterim Pasaport, ehliyet, kimlik gibi kullanmış olduğumuz bizim için önemli olan evrak niteliğindeki belgelerimizi kaplamaya özen gösteririz biz. Düzgün dursun yırtılmasın gözümüz gibi bakarız. Geçenlerde bu işi yapan birisine yanımızda bir adam geldi ve dedi ki banka kartını uzatarak bunu kaplar mısın. Adam dedi ki bunu kaplarsam nasıl bankamatiğe yerleştireceksin nasıl bir işlem yaptığında çekeceksin dedi. adam sana ne be kardeşim kapla diyosam kapla dedi adam kapladı parasını aldı giderken dedi ki cebimde olunca harcama yapıyorum ama kaplarsam kullanıcağım zaman bu sayede kullanmam dedi çözümlemeye bakarmısınız:)

Burası Türkiye öyle şeylere çözümler üreten bir ülkeyiz ki insanın aklı Hafsa’ lı almıyor. Avrupa’da bir cam fabrikası kırılmaz cam üreterek bunu denemek için ve reklam yapmak için şehrin duraklarına içi para dolu olan camlar yapmışlar kimisi kırıp, parçalamak ve paraları almak isteseler’ de bir türlü başaramamışlar. Aynı işi Türkiye’de yapsalar eminim ki bir sonraki gün durak yerinde olmaz:)

Eminönü deyince İstanbul’ un merkezi sayan çok kişi var ama İstanbul’un merkezini de buradan söylemiş olalım çoğu kişi bunu forum sitelerinde soruyor ne taksim ne Kadıköy ne Beşiktaş saraçhanede Kanuni Sultan Süleyman Mimar Sinan’a oğlu şehzade Mehmet için yaptırdığı Şehzade başı camiinin dış avlusunun güneydoğu köşesidir. hatta orda bir sütun var tam orası. Neyse konumuza dönelim lütfen gidip orada tüm balık ekmek yiyen veya döner ekmek yiyenlere ekmek ister büyük isterse küçük olsun yanında içmek için söylemiş olduğu içecek ile ekmeğin son lokması ile bir araya getiren tek millet bizleriz:)

Ambulans çağırsak hemen telefondaki kişiye yol tarifi yaparız o taraf dan gelmeyin sakın Pazar var. çağrı yaparak anlaşan tek milletiz. Radara yakalanmamak için karşıdan gelen şoförlere sellektör yapar korna çalarak anlaşabilen tek milletiz. Her şeyi son ana denk getirip acelemiz var deyip yürüyen merdivenlere biner koşarız. Şampuan bittiğinde içene su katıp, biten tüpü ders çeviren bakkala gittiğimizde ekmek varmı abi dediğimizde yok dediğinde gerçekten yok mu diyen. eşi aradığında geliyormusun diye soru sorduğunda geliyorum dedikten sonra kaç kişi geliyorsun diye cevap alan ve bu cevap şekline karşı şu an oturanlar ve ayakta duranlarla beraber(otobüsdeki halinden bahsetiyor) 90 kişiyiz diye cevap veren tek milletiz. yani biz çaresizlikler ülkesiyiz çareyide kendi üretebilen bir ülkeyiz Daima yeni çareler üretmek için beynimizi sürekli aktif tutmak zorundayız biz. onun için tüm Müslümanlar bir dâhidir.

Psikoloğa en çok gidenler tabi ki Avrupalılar neden mi gitmesinde ne yapsın Almanlar hiç birisi birinin işine karışmaz. Hatta bunu bizzat duydum Almanyada radyo dinlerken ne olmuş diye sorduğumda Almanca bilen kişi konuşmadan anladığı için o açıklamıştı  bir yaşlı adam almanyada evinden koku gelmesi üzerine 6 ay yaklaşık bu süre kimse yanına gitmediği için kokusundan rahatsızlık duyan bina sakinleri polisi aramış ve 6 ay önce öldüğü belli olmuş. Ülkemizin kıymetini bilmemiz gerekdiğini o gün çok iyi öğrenmiş oldum. Alman usülü diye bir şey var mesela lokantaya arkadaşlar arasında gitsen bile  kız arkadaşı ile giden bile herkez yediğinin içtiğinin parasını ayrı ödermiş. Ya bizde Nasıloluyor.

Bendensin:))))

 
Toplam blog
: 7
: 116
Kayıt tarihi
: 08.09.16
 
 

Birkaç güncel sitede yazar. Araştırmayı, Gezmeyi, Yeni yerler görmeyi Keşfetmeyi çok seviyorum. B..