Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Beni Affet dizisi için bazı eleştirilerim !....

Beni Affet dizisi için bazı eleştirilerim !....
 

Dizi Oyuncuları


Hanımdan ve oğlandan fırsat bulup şu televizyon kumandasını elime alamıyorum ki, şöyle ağız tadıyla TV Programları konusunda bir blog yazayım. Bizim evde televizyon sabah kalkınca açılır, gece yatınca kapatılır, ama benim kumandayı elime almam nadirdir. Ama inat ettim ; illa ki bu konuda bir blog yazacağım. En iyisi uzmanlık alanımda yazayım. Efendim ben kendi çapımda bir yazarım biliyorsunuz. Malumunuz ; televizyonlar bir yerli dizi cenneti. Mecburen ; eşim ve oğlum televizyon izlerken dizileri istemeyerek de olsa izliyorum. En azından kulak aşinalığı oluyor. Bir gariban yazar olarak ; ülkemizde yayımlanan televizyon dizilerinin senaryoları konusunda birkaç kelam etmek isterim. Özellikle eşimin izlediği bir arkası yarın olan ; Beni Affet dizisi hakkında.

1 ) Arkası Yarın tipinde dizilerde senaryolar Allaha emanet. Kimin eli kimin cebinde değil. Star Televizyonunda yayımlanan ; Beni Affet dizisinin kahramanlarından bazıları dizide üçüncü evliliğini yaptı. Bazı kahramanlar dizide öldüler. Hatta sevenleri mezar başlarında ağladılar, sızladılar. Birden ne hikmetse geri geldiler. Tıpkı Sevgi’nin kocası Şahin gibi.

2 ) Dizide Yusuf isimli çocuğun yaşayabilmesi için kardeşinin olması gerek. İyi de, kardeşi olması için annesi hamile kalacak. Annesi o kardeşi 9 ay 10 gün karnında taşıyacak. O çocuktan doğar doğmaz da, ilik, donör, organ vs alınmaz ki. O çocuk belli bir yaşa gelecek ki, ilik, donör, organ her neyse bu şeyler alınabilsin. Yusuf’un yaşayıp yaşamaması kardeşine bağlı. Ama mantığa bakın ki o kardeşin doğması ve yaşaması için gereken şeyin sağlanması için en az 3-4 yıl gerek.

3 ) Gecekondu mahallelerinde yaşayan kadınlar ne denli bakımlı. Bahar Kozan’ın annesi Sevgi Kayacan ; neredeyse kızları ; Bahar ve Yıldız’dan daha genç. Şahsen ben bir erkek olsam annelerinden daha çok hoşlanırdım yani.

4) Ya dizide kötü karakter olan Osman Kozan ve Eylül’ün birden sevgi kelebeği olmasına ne demeli ? Sanırım başlarına bir şey düştü de kişilik değişmesi yaşıyorlar. Osman Kozan zerre kadar hazzetmediği Feride’yi öyle bir düşünmeye başladı ki gözlerim yaşardı.

5) Normal dizilerde de yok ama arkası yarınlarda hiç yok. İnsanlar nasıl geçinir ? Ne denli elektrik, internet, cep telefonu faturası öderler ? Hiç pazara, AVM’ye gitmezler mi ? Nasıl geçinirler ? Emekli maaşı almaya gitmezler mi ? Örneğin ; Sevgi ve Şahin’in oğlu Umut ne iş yapar, nasıl geçinir ? İşsizse iş aramaz mı ?

6) Beni Affet dizisinde geçmişteki sırlar çıkıyor. Kim bilir daha su üstüne çıkmamış ne denli sır var. Çıkarılan yangınlar, ölümler. Peki insanlar geçmişte bir suç işlemişse bunun cezasını çekmez mi sonradan ?

7) Kozanlar öyle varlıklı ki. Emniyet bile adliyelik işleri için aynı komiseri vermiş. Kişiye özel polis şefi.

Özetle ; dış dünyadan kopuk ; mantığın sınırlarını sıkça zorlayan bir dizi. Meksika Dizilerinin bir yerli versiyonu. Yine de iyi seyirler dileyelim.

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..