Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '13

 
Kategori
Aile
 

Beni anla

Eğer ergenlik döneminde bir çocuğunuz varsa hemen harekete geçmelisiniz! Her şeyden önce ergenliğin ne demek öğrenmelisiniz.. Ergenlik dönemi bireyin büyüdüğünü fark ettiği ve kendine karakter belirlediği dönemdir , bu dönemde çocuğunuz her şeyi yapabilir o yüzden dikkatli olmalısınız ama bunu asla onu sıkarak ve baskıcı aile durumuna düşerek yapmayın! Yapmanız gereken tek şey onun gibi davranmak olmalı örneğin; çocuğunuz o dönemde genel olarak sizi dinlemez ve kafasına göre hareket etmeyi kendine bir görev edinir,anneyseniz ve erkek bir çocuğunuz varsa muhtemelen sizi sahiplenmek ve korumak ister e siz de bu duyguları ona karşı yaşıyorsunuz ama laf söz geçiremiyorsun öyleyse sizde istediğiniz her şeyi yapın. Tıpkı onun gibi davranın size bunun nedenini sorduğunda ona ' sen de aynısını bana yaşatıyorsun' gibi bir cevap verin, bunu yapmaktan vazgeçecektir.

Babaysanız ve sizin de bir kız çocuğunuz varsa, ona asla uzak durmayın,bu hatayı kesinlikle yapmayın çünkü kız çocukları babadan ilgi göremedikleri taktirde dışarıda ki erkeklere koşarlar buna müsade etmeyin,geri dönülmez hatalar yapmasına sebep olabilirsiz hem de bir baba olarak! Ona sadece sevginizi verin, bunu hissettirin tabi ki bir hata yaptığında acaba babam kızar mı? desin fakat babam beni öldürecek dememeli çünkü onu bu kadar korkutursanız size yaklaşmaya da korkar... Ona sürekli ' her şeyi senin için yapıyorum' demeyin, bu ona bir yük olur ki zaten biliyor emin olun. Baba-kız mesafesinden çok bir arkadaş kadar mesafeli olun kızınızla özel olduğunu hissettirin.

Size kötü bir haberim var!

Ergenlik döneminde çocuğunuz sizinle hiç bir şeyini paylaşmaz ve onu kıracak her davranışınızı yazar aklına sonrasında ise bu çok büyük travmalara dönüşebilir,ne yazık ki bu dönemde ki arkadaşlar intihara meilli olurlar çok dikkatli olun çocuğunuz hayatına kast edecek hareketler yapmayın! Siz onun için akşamdan sabah çalışan,onu dokuz ay karnında taşıyan insanlarsınız anne ve babasınız hayatı sizlerin elinde sabredin...

 
Toplam blog
: 19
: 208
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Öğrenciyim, sosyal yaşamdaki olayları kaleme almak beni rahatlatıyor. ..