Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Beni Böyle Sev / 41.Bölüm Nezih’e (Mert Turak) son görev!

Beni Böyle Sev / 41.Bölüm Nezih’e (Mert Turak) son görev!
 

TRT 1.in çok sevilen Üniversite Gençlik dizisi “Beni Böyle Sev” bu haftaki 41.Bölümünde Nezih’in cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Bu aynı zamanda Mert Turak’ın dizide canlandırdığı “Nezih” karakterinin ne kadar çok sevildiğinin göstergesiydi. Ki ben yaşım icabı duygusal bir adamım, sanki gerçekmiş gibi gözyaşlarımı tutamadım. Çoğunluk izleyicilerimizin aynı duyguları yaşadığını tahmin ediyorum. Dün akşamki reytinglere baktığımızda normal seyrinde olduğunu görüyorum. AB’de 10.cu Total’de de 24.cü olmuş.

Geçen bölüm sonunda Haluk Bey acı haberi Ömer’e getirmiş, teşhis için hastaneye Ömer, Haluk, Seda ve Fahriye gitmişler. Polis teşhisi sadece aile yakınlarından birinin yapacağını söylemiş, bu nedenle Nezih’in annesi Ümran Hanımın gelmesini beklerler. Fahriye ve Seda tekrar eve dönerler. Ömer ve Haluk Bey hastane koridorlarında zor ve sıkıntılı anlar yaşadılar.

  

Ömer ile Seda’nın konuşmalarını yukarıdan Ayşem, Reyhan ve Fahriye duyarlar, böylece yanlış anlaşılma konusu açıklığa kavuşmuş olur. Ömer bu nedenle çok sevinir. Ayşem ile araların buzlar erir.

Evde bekleyen Reyhan çok zor anlar yaşamış, Ayşem onu teskin edebilmek için çaba harcamıştır.  Ayşem Furkan ile görüşür, Nezih olayı hakkında bilgi verir. Seda konusunda da duyduklarını ve gereksiz şüphelerini anlatır. Furkan’ı ikna etmeye çalışır.

Fotoğraf: Nezih'e ne oldu? 
Cevabı yarın 19:50' de TRT 1 ekranında. 

Nezih’in annesi Ümran Hanım nihayet gelir. Morga gider, “Nezih’im, yavrum… yavrum...” diye çığlık sesleri ortalığı inletir. Ömer ile Haluk holde o tarafa koşarlar, görevliler Ömer’i zor tutar. Bu sahne hakikaten görülmeye değer yürek dağlayan bir sahnedir. Ömer, daha sonra parka gider, Nezih ile geçirdiğini günleri anımsar. Nezih’in “Hızlı yaşa genç öl, cesedin yakışıklı olsun” lafı kulaklarında çınlar.

Ömer, akşam geç vakit eve gelir, acı haberi, Ümran teyzenin çığlıklarını evdekilere anlatır. Reyhan, ağlama krizine girer. Ertesi günü cenaze merasimi vardır. Deniz babası Haluk Beye migren krizi için anneannesinin ilaçlarından birini verir.

Furkan ve annesi lokantada kalır. Herkes cami ve mezarlıktadır. İmam duasını yapar. Okunan ilahi hakikaten insanın içini acıtan türdendi. Haluk Beye de bir gariplik başlar, tikleri artar, ani hareketleri herkesin dikkatini çeker. Komik durumlar oluşur. Meğerse Deniz anneannesinin alzaymır ilacını yanlışlıkla babasına vermiştir. Son anda Furkan da mezarlığa gelir. Mezarlık dönüşü Reha Beyin evinde yemek verilir. Haluk Bey elinde kedi ile saçmalamaya devam eder. Reha Bey, Haluk’a deli damgasını vurur. Fahriye’de çok etkilenmiş kahkaha ile gülme krizine girmiştir. Küçük kıvırcık Semih Reyhan ablasına sarılır, ağlar.

Fotoğraf: Gidenin acısı geçmez, ama gelecek olan için kalbimizi hazırlamamız lazım.. 
Beni Böyle Sev'den Günaydın... 

Olaydan 10 gün geçer. Ömer, bebeğimizin erkek olduğunu Nezih’e söyleyemedim diye üzülür.

Seda’nın Furkan’ın ayrılmasından sonra işleri bozulmuştur. Seda işi ve kendini toparlamakta güçlük çeker. Ömer, Seda’nın işyerine uğrar, ona yardım etmek ister. Daha sonra Haluk Bey gelir. Deniz de gelir, yapılacak işleri aralarında işbölümü yaparlar. Ömer, Furkan’ın mutsuzluğunu Seda’ya anlatır. Aralarının düzeltmek için çaba harcar.

Diğer taraftan lokantada işler ters gitmekte, müşteri gelmemektedir. Gelen iki kişi olay çıkartmış, salatada taş çıktığını söylemişlerdir. Furkan çok sinirlenmiş bu kişileri lokantadan kovmuştur. Diğer birkaç müşteride etkilenmiş, yemeklerini yemeden gitmişlerdir. Eda Hanım, bütün bunları ağabeyi Reha Beyin gönderdiğinden şüphelenmektedir. İşleri canlandırmak için Eda Hanımın aklına başka bir fikir gelir. Müşteri buraya gelmezse biz müşterinin ayağına gideriz der. Ve çevredeki iş yerlerine evlere sipariş alıp, servis yapalım fikrini ortaya atar. Bu fikir diğer ortaklarınca tutulur.

Ayşem de lokantaya gelir, Furkan ile Seda hakkında konuşurlar. Furkan, Seda’nın kendisini aramasını beklemektedir.

Fotoğraf: Reha, Burak’ın iş yerindeki kendine güvenli tutumundan son derece memnundur. Onu Ömer’in yerini alabilecek oğlu gibi görmeye başlamıştır. 

Sürprizlere Hazır Olun, Pazartesi 19:50' de Sizlerleyiz 

Reha Bey, yeğeni Burak’a işlerini devretme hazırlığındadır. Hatta Seda ile yakınlaşıp, onunla evlenmesini istemektedir.

Küçük Semih, Reyhan’lara gelir. Ağabeyinin 300 lira borcunu getirmiştir. Reyhan almaz, o benim arkadaşımdı, olmaz.

 Fotoğraf: Hüznü, aşkı ve mutluluğu bir arada yaşayabileceğiniz doyumsuz bir bölüm sizleri bekliyor!..
Bu akşam 19:50'de
Günaydın... 

Ömer, Ayşem’e bir sürpriz yapar. Bir bebek beşiği almıştır. Ama erkek bebek için rengi mavidir. Ayşem çok sevinir, rengi beyaz da, kırmızıda olabilirdi, der. Ömer, doktor randevusuna almıştır. Yarın onda gideceğiz.

Fotoğraf: Müdür mü Müdüre mi?
Pazartesi 19:50' de :) 

Doğum doktoruna kontrole giderler. Doktor sürpriz bir haber verir. Erkek çocuk beklerken, doktor bebeğin cinsiyetinin kız olduğunu söyler. Ömer önce bu haber ile yüzü çarpılır, Ayşem cin, cin, Ömer’e bakar, sevincini saklayamaz. Sonra Ömer de gülmeye başlar. Ve 41.Bölüm burada biter.

Bu dizi bire bir hayatı anımsatması, abartısız doğallığı yaşatması övgüye değer, bu yönüyle BSK Yapım’a teşekkür ederim. Dizi müzikleri de hakikaten harika. Büyük üstat Orhan Gencebay’ın ezgileri ayrı bir renk katıyor ve duygu yoğunluğunu arttırıyor.

Son söz;  Artık “Nezih” karakteri yok. Mert Turak’ a bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever 

Not: Görseller internetten, "Beni Böyle Sev TRT1" Facebook sayfasından alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..