Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '14

 
Kategori
TV Programları
 

Beni Böyle Sev / Ayşem & Ömer evlilik yıldönümü!

Beni Böyle Sev / Ayşem & Ömer evlilik yıldönümü!
 

TRT 1'in Üniversite Gençlik dizisi “Beni Böyle Sev” dün akşam 51.Bölüm ile ekranlarımızdaydı. Sevilen dizinin reytingleri bu hafta her zamanki gibi AB’de 18.sırada, Total’de 26.sırada yer almış.

Geçen bölümde Akçaabat’a gitmeye karar verip yola çıkan Nail Usta, kızı Ayşem lokantada bulamayınca çok üzülür. Peşinden garaja cümbür cemaat giderler. Haluk’un arabasını doluşup, kendilerini garajda bulurlar.

Ayşem, babasına kendisini yanlış anladığını, rüyasında annesini gördüğünü, 20 yıl çok uzun bir süre, ben babanın yalnız kalmasını çok üzülüyorum, o da artık gönlüne göre birisini bulsun, sevsin dediğini anlatır. Ben seni düşünüyorum, yalnız kalmaması gerektiğini söyler. Beni af edebilecek misin deyip babasın boynuna sarılır. Ayrıca, Ayşem Eda’ya da evliklerine okey verdiğini söyler.

Ekran Alıntısı 1 

Geçen bölüm alınan Mabel Matiz konser davetiyeleri herkese verilir. Furkan, amcası Nail Bey ile herkesten önce salona gelir.

Ayşem, o gece için çok güzel bir kıyafet giyer. Ömer çok beğenir. İltifat eder.

Ekran Alıntısı.PNG 18 

Haluk beyin arabasına, Deniz, Reyhan, Fahriye ve Mazhar binerler. Ömer, Ayşem ve Seda ayrı araba ile giderler. Haluk Beyin arabasında yolculuk, şamata ile devam eder. Ömer, müzik açar Mabel Matiz’in bir parçası çalar. Yolda, dikkatsiz davran Haluk Bey, Ömer’in arabasına arkadan çarpar. Ufak bir hasar olur, oracıkta düzeltir, yola devam ederler.

Herkes konserde bir aradadır. Furkan, Seda’nın kıyafetine iltifat eder. Burak’ın da konsere gelmesini bozulur, ters bakması Seda’nın dikkatinden kaçmaz. Furkan’a bir terslik çıkarmaması için rica eder. Mabel Matiz sahne alır. Konser başlar, eğlenceli bir parça çalar. Nail Bey, Eda Hanımı merak eder, sağında görünce pek sevinir.

 Ekran Alındısı 4 

Fahriye, arkada Feridun’u bir kız ile görür, hemen yanına koşar, yakasına yapışır, öldürürüm seni der. Reyhan da saldırınca, gürültüye Haluk Bey ve Mazhar da gelir, olaya el koyarlar.

Ekran Alıntısı 3 

O Gece Reha Bey, Eda için gene gece uykusunu kaçırmak için tuzak hazırlamıştır. Nadide Hanım, bir şeyler sezinlese de pek anlam veremez.

Ekran Alıntısı 2 

Ömer, konserde sık sık saatine bakar. Ayşem ile birlikte çok mutludur. Sıkıca sarılır, öper. Reyhan, çok duygulanır, göz yaşlarını hakim olamaz. Burak, gözlerini Furkan ve Seda’dan ayırmaz. Belli ki onları kıskanmaktadır.

Ekran Alıntısı.PNG 21 

Konser bitiminde eve dönenler. Ömer, Ayşem’e evlilik yıl dönümleri şerefine sonsuzluğu temsil eden bir kolye alıp, boynuna takar. Tam bir yıl olmuştur. Ayşem, seni çok seviyorum deyip, Ömer’in boynuna sarılıp teşekkür eder.

Ekran Alıntısı 6 

Eda o gece konser dönüşü, Nail Bey ile ilişkisinin düzelmesi nedeniyle olsa gerek çok derin ve huzurlu bir uykuya dalar. Reha Beyin ses bantlarını, baykuş seslerini duymaz bile. Eda Hanım yerine, Reha Bey huzursuz olur. Sabah da sinirini Burak’tan alır. Eda da keyifle kalkar, deliksiz uyuduğunu söyler.

Ekran Alıntısı 7 

O sabah Ayşem, çok sevdiği kocası Ömer’e sabah kahvaltısını yatağına getirir. Ömer çok memnun olur, romantiklik konusunda iddiaya girerler, Ömer ben senden daha romantiğim, der.

Ekran Alıntısı 5 

Reyhan ile Mazhar aralarında sürtüşme devam eder, bir taksiyi sen durdurdun, ben durdurdum konusunda kavga ederler, taksici bakar bunlar deli, ikisini de almaz, çeker gider.

Ayşem ile Ömer bebeklerine ne isim koyacakları konusunda karar vermezler. Gereksiz tartışmaya girerler. Furkan, amcasına Mabel Matiz fotoğrafını getirir, ünlüler köşesin koyarlar.

Ekran Alıntısı 8 

Psikologda terapiler devam etmektedir. Mazhar, Reyhan ile aynı apartmanda oturduklarını anlatır.

Ekran Alıntısı 9 

Ayşem, Haluk Beyi yakalar, bir şey sormak ister. Ömer’e yapmak istediği sürprizi sorar. Haluk bey net öneri süremez, saçmalar durur, bulursam arayacağım seni. Ayşem, aynı şeyi Fahriye’ye de sorar. Fahriye bebişin adını sorar. Fahriye’nin yemek konusundaki fikrini beğenmez. Ayşem, bu defa Seda’yı görünce onun da fikrini almak ister. Seda da mum ışığında yemek önerir.

Ekran Alıntısı 10 

Furkan ile Seda iş konusunda da anlaşamazlar, ortada bir güvensizlik vardır. Aralarında tartışırlar, Burak konusunda kıskançlık göstermesi Seda’yı üzer. Aranızda kavga çıkarsa, ben Burak’ı tutarım, der.

130320141156009883760_2[1] 

Nail Bey ile Eda Hanım, Mabel Matiz ile çekilen resimlerini duvara asarlar. Safiye, Nail Usta ile Eda Hanıma bakarak söylenir,  kırkından sonra azana teneşir paklar, der. Ayşem,e bir çıtlatsam kıyameti koparır.

Ekran Alıntısı 11 

Fahriye ile Reyhan evdedir, kapı çalar. Reyhan açar, kapıda Mazhar’ı görünce kapıyı kapatır. Haluk Bey ile beraber gelmişlerdir. Feridun konusunu konuşmak, çözmek için gelmirler. Gene Reyhan ile Mazhar arasında sürtüşme devam eder, Mazhar’a sen dış kapının mandalısın, der.

Ekran Alıntısı 12 

Burak, Seda ile konuşmak istemiş. Seda’ya telefon açar, buluşurlar. Burak’ın huzursuz hali Seda’yı endişelendirir. Burak yalnızlıktan şikâyetçidir. Taner ile çevirdiği foyası meydana çıkmamıştır. Furkan bu foyayı su yüzüne çıkaracak ama, olmadı. Furkan ile arkadaş olmak istediğini anlatır. Seda’ya Furkan’ın ne söylediğini söylemez, sonunda çamur atar, küfretti der. Amacı, Seda’yı Furkan’dan soğutmak tek amacıdır.

Ömer, Ayşem’e nerde benim romantik sürprizim diye sorar. Ömer, ben senden daha romantiğim diye iddiasını sürdürür. Ayşem daha önce Ömer’e yaptığı sürpriz örneklerini kutudan çıkartıp, önüne koyar. Ömer bunları saklamasına şaşırır. Ayşem’e öper, sarılır, ben seni nasıl sevmeyeyim, der.

Ömer, hastanede babası ile görüşürler.  Şirkette çalışma konusunda, teklifini vereceği cevabı sorar. Ömer, teklifini ret eder. Nadide Hanım, tartışmayı son vermelerini Ayşem duyacak, der.

Ekran Alıntısı 14 

Fahriye, okuldan Feridun’u arar. Mazhar, Haluk Bey ve Reyhan da oradadır. Gelmesini, birlikte çay içmeye çağırır. Her kafadan bir ses çıkar, tam ne anlatmak istediğini söyleyemez.

Ekran Alıntısı 16 

Nadide Hanım, çocuk hastaneden çıkınca nasıl bakacaksınız diye sorar. Reha Bey, Ömer’e teklifini kabul ediyorum, ama bir şartım var. Torunumun adını ben koyacağım, yoksa hastanenin faturasını ödemek zorunda kalırsınız.

Ekran Alıntısı 17 

Bütün bu konuşmaları gelen Ayşem duyar, öylece Reha beye, Nadide Hanıma bir de Ömer’e bakar. Kendi kendine iç çeker ve 51.bölüm burada biter.

Dizide her hafta yeni bir sanatçıyı konuk ederek heyecan katmak, ilgi uyandırmalarını destekliyorum. Ancak, konu biraz daha ilginç hale getirilse, hareket olursa iyi olur. Bazı izleyiciler okul müsamere havasında dese de ben katılmıyorum. Gereksiz, sıkıcı sahneler konusunda biraz ince elenip, sık dokunsa daha iyi olur. Ayşem (Zeynep Çamcı) ses tonu biraz ayarlansa, daha sakin olsa. Nezih karakteri gittikten sonra, gülme yerine psikolojik sahneler nedeniyle, bizlerin de psikolojisi bozuldu. BSK Yapım ve de senaristlerin dikkatini çekerim.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com 

Not: Görseller tarafımdan diziden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..