Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
Dünya
 

Beni de vatandaşın yap.

Rusya neden vatandaşlık “dağıtmaya “ başladı?

"Ülkenin vergi ödeyecek ve çalışarak Rusya’ya yarar sağlayacak yabancı uzmanlara ihtiyacı var" (Ben çok uzmanım)

Rusya neden vatandaşlık “dağıtmaya “ başladı?

Kremlin Sivil Toplum ve İnsan Hakları Konseyi Üyesi Vladimir Şapoşnikov, Rusya’nın vatandaşlık hakkı vermesiyle ilgili açıklayıcı ve önemli bazı açıklamalarda bulundu. Şapoşnikov, vatandaşlığın parayla satılmadığını ama ülkenin vergi ödeyecek ve çalışarak Rusya’ya yarar sağlayacak yabancı uzmanlara ihtiyacı olduğu için vatandaşlık verilmeye başlandığını belirtti.

Ülkenin gelişimi için yabancı uzmanlara ihtiyaç olduğunu belirten Şapoşnikov, “Yabancı uyruklu bir kişi bizim memleketimizde üniversite okuduysa zaten bizim ülkemize adaptasyon sağlamıştır. Bu kişiler için uygun koşullar yaratmamız gerekiyor ki bizim ülkemizde kalarak çalışmaya başlasınlar. Daha sonra da vatandaşlık alabilsinler. Vatandaşlık verilmesi için teklif edilen koşullar Rusya’nın Göç politikasına uygundur” dedi.

Bu yasa tasarısına dayanarak vatandaşlığın satıldığıyla ilgili duyumlar aldığını da ifade eden Şapoşnikov şöyle devam etti:“ Aslında işin özü bu değil. Rusya vatandaşlık ticareti yapmıyor. Ancak yatırımcı ve girişimcilerin ülkeye gelmesi için bir plan yapılması gerekiyor. Yatırımın miktarı çok da önemli değil. Bizde 10 milyon rubledir, Avusturya’da 6 milyon eurodur. Daha yüksek olan ülkeler de var. Önemli olan bu kişilerin faaliyetlerini yasal olarak yürütmeleri, vergi ödemeleri ve ülkeye yarar sağlamalarıdır.”

Kommersant gazetesinde, Federal Göç Servisi ve Ekonomi ve Gelişme Bakanlığı tarafından, Rusya ekonomisine 10 milyon yatırım yapmış, Rusya’da üniversiteyi bitirerek 3 yıl çalışmış olan yabancı uyruklu vatandaşlara vatandaşlık verilmesi konusunda yasa tasarısının hazırlandığı haberi yer almıştı.

Hadi ben de vatandaşlık bekliyorum...

 
Toplam blog
: 5
: 62
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Ziraat Fakültesi ..