Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '15

 
Kategori
Siyaset
 

Beni dokuz köyden kovun

Beni dokuz köyden kovun
 
Dr.İsmet Turanlı
 
Resmi tarihimiz yalanlarla düzenlenmiş.
 
Malazgirtle başlayalım. Anadoluyu Alpaslan, onbinlerce Kürdün iştirakiyle istila etmişti. Anadolu Türklerin memleketimi idi? Almanya da yabancı düşmanlığı alevlendiğinde bir Alman hastam en doğru bir söz söyledi ‘’Allah Almanyanın tapusunu Almanlara mı vermişti? Anadolu’yu istila eden Türklerin Anadolu’yu istila ettiklerinde ayni gerekçeyi söyleyebilir miyiz? Osmanlı elinde pala Mehter takımının kışkırtması ile Viyana’ya kadar katliamlarına devam etmiş. İsveçte iken bir İsveçli meslektaşım da kendi tarihlerini slsştirerek ‘’Carl’ın ne hakkı vardı ki Balkanlardaki milletleri rahatsız etmişti? Biz de ise deniyor ki’’ Viyana’ya kadar kahraman ordumuz Avrupa’yı devletimize kattı (!). Hangi hakla? Bütün tarihimix boyunca şayet Balkanlarda milletler özerklikleri için Osmanlıyı kovmak isteyince ‘’Onlara isyancı’’ demişiz. Hatta Ermenilere de, Kürtlere de.İlerde yazılacak tarih kitapları bu olan biteni nötral bir ifade ile kaydeceklar. İşte bu haksızlığa isyan eden Kürtleri TSK bonbalamakta Esadın Suriyede yaptığı gibi. Farkımız figuranların isimlerinde. Dersimde emri Atatürk vermemişmi idi? ATATÜRKÜN İSMINE TOZ KONDURMAYANLAR İSYAN BASTIRILDI’’ DENDİ. Son seçimlerde Güney doğu ve Doğu Anadoluda seçimleri kazanan adayların hemen hepsi Kürt kökenli adayları idi. Hangi partiden olursa olsunlar. Bunun bilincine varamayan MHP liler oralarda tek aday gösterebildiler mi? Kürdistan da isyan eden PKK lı gençleri öldürmeğe hangi hakla hin diyor, onların partisine ŞEREFSİZ demek ten utanmıyor mu sunuz?. Bu kelimeyi kullanan sokak kabadayılarının sözlerine kendi layıkıyetlerini kabullenmekten nadim olmuyor musunuz. Bu terbiyesizlikleriyle iftihar edebilirler.
 
Bakın Erdoğanın Esaddan farkı var mı? Barzani ve Öcalanla barışa dönmesinin sebebi Türkiye hudutları dışında hiçbir komşu ile dostluğu kalmamasındandır. Yunanistandan başlayalım, Kıbrıs Rum bölgesi, Mısır, İsrail, Suriye, Irak (Barzani bölgesi hariç), Ermenistan la kanlı bıçaklı bir dış politikamız kaldımı? Çözüm sürecinide Öcalanın Nevruz konuşması ile başlamadı mı? Millet bu gelişmeleri görmüyor mu? Gördüğü içinde onu iktidardan alaşağı etti. Gelecek erken seçimler isterse dahada kötü durumlara düşecek ve benzeri TEKADAMLAR gibi memleketi terk etmek zorunluluğunda kalavak. Milletin sağ duyusuna saygı götermeyi beceremezse. Eflatun (Platon) diyor ki: Eğitimsiz olanların bile sağ duyusu vardır. Bu sağ duyu ile 1002 de dört partiyi meclisten kovdu. Şimdide dört partininde iktidara gelmesini önledi.
 
Ben ve siyaset yapan ailemin fertleri hep Türkiye’nin birliğine hizmet etmişizdir.Öcalan diyor ki ‘’ Atatürk’ün Erzurum’dan SivASA GELMESİNİ dengir’İN DEDESİ YANİ BÜYÜKAMCAM Rişvan aşireti reisi Haci Bedir Ağa mümkün kılmıştır. Padişahın fermanına göre Ağa Atatürk’ü yolda yakalatıp Padişaha vatan haini olarak teslim etmesi icap ediyordu. Ağa kendine müracaat eden Vali Ali Gali’bi, İngiliz binbaşısı Novil’i, ve Kürt aşiret reislerini kendi askerleri nezaretinde Suriye’ye göndermişti. Atatürk iktidara gelince Ağa’nın damadını ve kardeşini Diyarbakır’da kurduğu istiklal mahkemesine göndermiş ve idam kararı aldırmıştı. Haci Bedir ağa 600 suvarisi ile Antebin kurtuluşuna yardım etmişti.Atatürk hatta kendi silah arkadaşlarınıda, Kazım Karabekir dahil istiklal mahkemesine vermiş, Nutuk adlı eserinde onlara layık olmayan hakaretleri yapmıştı. Fıratın ötesindeki Kürdistanı bombalatmış on binlerce Kürt halkını imha ettirmişti. Aklı başinda olan aydınlar bugünkü seçim sonunda Kürtlerin adeta referandum yapar gibi sırf Kürt adaylarına vermiş olduğunun farkına varırlar.. Demekki değişen bir şey yok. Tahakküm altında Türkiyedeki Kürt siyaset önderleri Demokrat parti kurulunca Menderesi destekleyerek bazı özgürlüklerine kavuşacaklarını ümit etmişlerdi. Dayım Hüseyin Fırat Demokrat parti genel kurul üyesi DP meclis gurup kurulu azası Menderesi desteklemiş, Adıyaman’ın vilayet olmasını sağlamış, Abim Sırrı Turanl senatorı, amcam Ali Turanlı milletvekili olarak Adalet partisini, Demireli desteklemişlerdi. Son devredede Dengir Fırat Erdoğanın yardımcılığını yapmış, vaktaki Erdoğanın Kürtler hakkındaki gayrisamimi düşüncelerini öğrenince HDP i desteklemeğe başlamıştı. Kuzenim Hamdi Turanlı Almanya’da Kürtlerin özerkliği için siyasi bir parti kurmuştu.
 
Ben 1970 Köln’de anadilde eğitim yapan Anaokulunu açmıştım. Ayrıca Almanlarlada birlikte Türk-Alman derneklerini kurup iki milletin yakınlaşması çin bir çok sosyal hizmetlere öncülük ettiğim için Alman Cumhurbaşkanı bana Devlet liyakat ödülü’’ vermişti. Anadolu’da birlikteliğe hizmet etmemize rağmen benim akademik kariyerimi MİT iptal ettirmişti.
 
Gelelim bugünkü yanlış politikalar yüzünden gençlerimizin ölüme sürüklenmeleri.
 
Asıl Kürt sorununu emperyalistler 1926 Fransızlar ve İngilizler Suriye ve Türkiye arasındaki hududu Kürtleri ve Kürdistanı ikiye bölerek tesbit etmişler. Şimdi bukadar gaddar topa tüfeğe hacet yok. Çözüm gayet basit. Aradaki hududu kaldırmak. Rojavayı, Pkk, PGD yi düşman ilan etmekten vazgeçip Suriye ile aramızdaki hudutları kaldırmakla .
 
Filistinlilere kan kusturan İsrail’in cumhurbaşkanı akıllı bir laf etmiş. Hudutları kaldırtalım diyor.
 
Dr.İsmet Turanlı. Köln 8.8.15 
 
Toplam blog
: 41
: 91
Kayıt tarihi
: 31.05.13
 
 

Emekli Tıp Doktoru ..