Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Beni dürüst davranarak kandırmasın; kötülük yapacaksa kötülüğü üzerinde olsun

Beni dürüst davranarak kandırmasın; kötülük yapacaksa kötülüğü üzerinde olsun
 

Yüzüme gülerek yapacağını döverek yapıyorsun zaten, yüzüme niye gülüyorsun; beni kandırmana gerek yok ki. Kötüler bize istediklerini her şart ve durumda yapabilirler mi? Evet. Bunun için bizi kandırmaları, maske takmaları gerekir mi? Hayır.

Kötülükten çok ikiyüzlülüğe sahtekârlığa kızıyoruz. Gerek yok nasılsa istediğinizi yapıyorsunuz, niye bizi yanıltıyorsunuz. Size değil, size inandığımız için kendi aptallığımıza kızıyoruz. Aptallığımızla oynamayın, güçsüzlüğümüzle oynayın!

Katil ikiyüzlü sahtekârdan daha sempatik; çünkü katil bizi kullanıyor, ikiyüzlü sahtekâr insanlığımızı. Kandırılınca acı katmerleniyor; çünkü hatamıza aptallığımız da ekleniyor “Kötü bizi kandırdı değil, biz nasıl kötüye kandık”

İnsanlık riskli alan. Kötülük en çok buradan besleniyor. İnanma kanma duygusu zaafımız. Kötüler direk olarak kötülük yapsalar bizim için daha iyi, belki tedbir alırız. Yüzümüze gülüp arkamızdan kuyumuzu kazana bir şey yapamıyoruz. Kötüler de bunu bildikleri için en çok bu yolu kullanıyorlar “Adam deli mi ben hırsızım desin”

Kötülükten değil sahtekârlıktan bizar olduk. Kötülere gücümüz yeter belki, sahtekârlara asla. Bizi bizle kandırıyorlar. Duygularımız karışıyor; iyi mi kötü mü anlamıyoruz.

Hani direk paranı çalacağım dese, gerek yok der kendim veririm, harbiye can kurban. Ama sinsice alınca kendimi affedersin şeapılmış sanıyorum! Niye gururumla oynuyorsun, istediğin paraysa gel al, harbiden çal!

Kötüler maalesef sadece kötü değil aynı zamanda alçak. Sadece kötü ol canımı ye! Fırsatını bulur gücüm yeterse ümüğünü sıkarım ama harbiliğin hoşuma gider efferim sana deyip kı… na bir şaplak atarım hahahaha. Ya ben kötüyü severim aslında, cana kıymasın yeter; ufak kötülüklerde yardımcı da olurum. Ama nolur harbi olun; çünkü bıktık aptal durumuna düşmekten. Hep aynı şey oluyor, siz kandırıyorsunuz biz de kanıyoruz. İçimize insaniyet diye bir şey sokmuşlar. Şeytanda insaniyet yok, onu kandıramıyorsunuz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..