Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '11

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Beni ikna et

Herşey aslında ismail metin arkadaşımın internette "beni ikna et" yarışması görünce başladı. Hemen yarışmaya başvurdu. CNN TüRK ekranlarında başlayacak olan yarışma münazara formatında üniversitelerin seçilen 16 münazara takımı her hafta canlı yayında 2 takım kapışacaktı. İsmail arkadaşım başvururken beni de yazmıştı. Gruplar 3 kişiden oluşacaktı.Ben, İsmail Metin ve Mustafa Koca ve grubumuzun adı İSTEM olarak yarışmaya katılmaya hak kazandık. 

Peki grubun adı neden İSTEM ? 

Çünkü İsmail Metin arkadaşım birlikte 2 Mayıs 2010 yılında önce Dokuz Eylül Üniversitesinde daha sonra İzmir'in diğer üniversite öğrencilerine yönelik bir proje başlattık. Üniversite öğrencilerin yoğun olarak gittiği ve ihtiyacı olan mağazalar ve/veya firmalarla anlaşıp bir kart adı altında topladık. Giyecekten gıdaya sinemadan eğitim kurumlarına kadar öğrencinin ihtiyac duyduğu her sektörle anlaştık. Kartın adını da bizim baş harflerimizden oluşan( is+em) ve bir iktisat öğrencisi olarak talep etmenin Türkçesi olan İSTEM kart olarak düşündük. Boş bir A4 kağıdı ile bir kahvede başladığımız bu proje şimdilik 42 anlaşmalı mağazada ile İzmir'de okuyan üniversite öğrencisine indirim sağlıyor. Amacımız üniversite öğrencinin maliyetini düşürmekti. Misyonumuz, İzmir'de üniversite okuyan her öğrencinin bir İSTEM kartlı olmasıdır. Vizyonumuz ise yerli bir sodekso olmaktır. 

Neyse grubumuzun adının nereden geldiğini açıkladıktan sonra 26 Mart Cumartesi günü elemelere katılmak için İstanbul'a gittik. Jüride Yeditepe Üniversitesinde Öğretim görevlisi olan Ersin Erkan, Cnn Türk program koordinatörü Aslı Öymen ve Saba Tümer vardı. Daha sonra Saba Tümer'in İzmir'li oluşu, katılan grupların hepsinin isimlerinin değişik ve ilginç olması ve İSTEM'in bizi temsil etmesi Mustafa arkadaşımızı geri planda bırakması nedeniyle jürinin önünde grup ismimizi İzmir'in meşur Boyoz'u ile değiştirdik. Hepimizin kameralarla ilk tanışı ve ekranda gördüğümüz kişilerin önünde konuşmanın zorluğu yetmiyormuş gibi elemelerde münazara konumuzun " eşcinseller evlenmelidirler" olması gerçekten bizi çok zorladı. Sonuçta anne-baba ve akrabalarımın izleyecek olması düşüncesiyle bir ikilemin arasına düşdük. Ama çıkıp jüriyi buna ikna etmek zorundaydık elemeleri geçmek için. Ve 30 saatlik uykusuz halimizle çıktığımız jürinin karşısına. Onları ikna ettik. 40 grup içerisinden 25 grup arasına kalmayı başardık. Sonra geçen Cumartesi günü 2. elemelerde ilk 16 grup arasında kalamayarak elendik. Aslında öğrendik ki katılan tüm grupların üniversitelerinde münazara toplulukların başkan ve yardımcılarıdı. 4-5 senedir birlikte üniversiteler arası yapılan münazara yarışmalarına katılıyorlar. Hepsi birbirini tanıyorlardı. Ona rağmen ilk 21 de kalmamız güzeldi. İlk defa böyle bir yarışma için yanyana geldiğimizi düşünürsek iyi bir başlangıçtı. 

Elendiğimize üzüldük ama çok güzel bir deneyim oldu bizim için. Hergün televizyonda izlediğimiz dünyayı bu kadar yakından görmek ve içinde az da olsa bulunmak çok güzeldi. Herkesin bu tarz yarışma programlara katılmalırını şiddetle tavsiye ediyorum. Bana bu deneyimi yaşatan İsmail Metin arkadaşıma buradan teşekkür ediyorum. 

Emrah ÇELİK 

Dokuz Eylül Üniversitesi 

 
Toplam blog
: 17
: 1058
Kayıt tarihi
: 03.08.10
 
 

1988 yılında Ağrı'da doğan Emrah, 2007 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite'sinde iktisat Böl..