Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Beni öldürmeyen her yara güçlendirir

Beni öldürmeyen her yara güçlendirir
 

Recep Tayyip Erdoğan


Bak şöyle bir tarihe ne göreceksin. Önce şiir okudu diye hapse mahkûm edilen bir lider görürsün. Çıkınca tek başına iktidar koltuğuna oturur o lider.  

Ekonomi yerlerdedir, borç gırtlakta. Halk sefalet içindedir, krizler artık bizden daha fazla biz olmuş bir şekilde içimizde.

IMF’den borç almak zorunluluk almamak imkânsızdı. Hani bu özgürlük, Amerika emperyalizmi diye bağıranlar var ya bunlar ABD’nin kapısında bekliyordu bize Kemal Derviş’i gönderde biraz çobanlık etsin diye.

O hapse atıldıktan sonra halk desteğiyle iktidara gelen lider iyi hatırlıyorum o günleri “3.5 yıl bizden bir şey beklemeyin” demişti. “Biz 3.5 yıl kaçıp giden koalisyonun bıraktıklarını temizleyeceğiz sonra yolumuza devam edeceğiz” demişti sonra.

O yalvaran, para dilenen Türkiye o sözde antiemperyalist ve sosyalistlerin savunduğu başka bir devletin boyunduruğunun altına girmemeyi Ak Parti’yle başardı.

Ülkenin yükselişini gören ordu eski iktidarlarla bir tuttu bu iktidarı ve 27 Mayıs 2007’de muhtıra yayınladı. Ama bu sefer plan ters tepmişti. Ak Parti daha öncekilerin aksine cevabını verdi ve daha sonra da Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yaparak dikkate bile almadı.

Ne oldu sonunda? Kazanan Ak Parti’ydi. Çünkü bu yara Ak Parti’yi öldürmedi daha da güçlendirdi.

Askeriyeden umudunu kesen sözde özgürlükçü kanat tuttu işi yargıda halletmeye çalıştı. 14 Mart 2008’de Ak Parti’ye kapatma davası açıldı. Sonucunda Ak Parti yoluna daha güçlü adımlarla devam etti. Çünkü bu yarada öldürmemişti Ak Parti’yi.

Şimdi geldiğimiz süreçte adına her gruptan insan dedikleri solcu tayfa her gün sokaklarda “Faşizme karşı tek bilek, Hükümet istifa, polise karşı direniş” gibi ifadelerle nutuk atıyor. Merak ediyorum o gruptakilerin kaç tanesi “Faşizm” kelimesinin anlamını biliyor?

Sosyal medya üzerinden yalan yanlış bilgi, fotoğraf ve haberlerle organize edilen ve özellikle siyasetten anlamayan yeni yetmeleri etkileyip potansiyel oy haline getirilmeye çalışılan bu süreçten de eminim güçlü olarak çıkan Ak Parti olacaktır.

Alman Filozof Frederik Niche’nin çok anlamlı bir sözü var “Beni öldürmeyen her yara güçlendirir” diye. Eminim süreç bu sözün tarihsel bir tekerrürüyle son bulacak.

Yazının Asıl Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/beni-oldurmeyen-her-yara-guclendirir/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..