Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Beni Türk hekimlerine emanet edin !!!

Beni Türk hekimlerine emanet edin !!!
 

Doktor civanım....


İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alınan Saadet Kılıç, aynı yaşlarda başka bir hastayla karıştırılınca rahmi alındı. Doktorlar ve ameliyat ekibi açığa alındı.

Ulu Önder Atatürk'ün doktorlar hakkında bir sözü geldi aklıma. Ne demiş ? " Beni Türk Hekimleri'ne Emanet Edin ! " . Şimdi bu yaşananları görse acaba aynı sözü söyleyebilir miydi Atatürk. Buna inanmak imkansız bu hususta. Bu kötümser düşüncem bütün doktorlara yönelik değil yanlış anlaşılmasın tepki de çekmek istemem. Zaten tepki çekilecek olanlar kendini bilirler. Bu yapılan yanlışlık hangi insanlığa sığacak bir hatadır ki o masum insanların canıyla oynayabiliyorsunuz? O insan başka bir şikayeti için en güvendiği insanlara kendini emanet ediyor ve de ameliyat masasına yatıyor. Ama gelin görün ki uyandığında şikayeti olan organının değil de şikayeti olmayan organının kesildiğini, biçildiğini öğreniyor. Ne kadar acı bir hata ! Resmen bu bir tarihi hatadır. Siz doktorların hata yapma lüksünüz bulunamaz siz dünyanın en değerli varlığı olan " İNSAN " ı ameliyat ya da tedavi ediyorsunuz.

Üzülerek söylüyorum ki ben artık ülkemin doktoruna tedirgin olarak, korkarak, güvenemeyerek bakacağım. Sırf bu hatayı yapan diğer hekimlerin yüzünden. Biliyorum bütün doktorları bu kefeye koymam bir adaletsizlik olur ama bir de madalyonun diğer tarafına bakarsak da güvenmem için bir olumlu sebep gösterin bana. İnanıyorum ki sadece bizim ülkemizde yaşanır sadece bu üzüntü verici olay.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde göz ameliyatına giren Saadet Kılıç’ın rahmi alındı. Hem rektörlük hem de başhekimlik tarafından olay doğrulanırken, başlatılan soruşturma nedeniyle doktorlar ve ameliyat ekibindeki sorumlular açığa alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki sağlık skandalı önceki gün yaşandı. Gözünden katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alınan 55 yaşındaki Saadet Kılıç, aynı yaşlarda bir kadın hastayla karıştırılınca rahmi alındı. Olayın duyulması hastanede büyük yankı uyandırdı ve hastane yönetimi disiplin soruşturması açtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek de olayın doğru olduğunu belirterek, “Hasta göz ameliyatına indirildiğinde kadın doğum ekibi, kadın doğum ameliyatına almış. Benzer yaşta ve yapıda iki kadın hasta olduğu için karışıklık yaşanmış. Hastanın durumu şu anda iyi. Kadın doğum servisinde yatıyor. Olayla ilgili biri anestezi uzmanı, diğerleri kadın doğum ekibinden olmak üzere 4 kişi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından açığa alındı” dedi.

‘Olayın üzerine gidiyoruz’
Hastanelerinde ilk kez böyle bir olay yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Çatalyürek, “Olayla ilgili soruşturma açıldı. Herşeyden önce bizim için de son derece ücüzü bir olay. Bu nedenle biz de olayın üzerine gidiyoruz” diye konuştu.
Kılıç’ın hastanede tedavisi sürerken, yanlış ameliyatla ilgili olarak görevden alınanlardan birinin ameliyatı yaptığı belirtilen Kadın Doğum Uzmanı Dr. Y.A. olduğu öğrenildi.

Maalesef ülkemizde yanlışlıkların, hataların, yaşanan kötü olayların üzerine gidiliyor ama gerisingeriye halledilmeden geri dönülüyor.Kısır bir döngü içinde yanlışlıkların içinde boğulup gidiyoruz.....

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..