Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Aile
 

Benim babam

Benim babam
 

Bu yazdığım yazı sıradan bir blog yazarının yaşantısında çok önemli olan bir kişinin hayat hikayesidir.

Doğduğunda takvimler 1939 yılını gösteriyordu. Bozdağların tepesinde Bulgaristan'dan göçen bir avuç muhacirin kurduğu küçük bir köyde geçti çocukluğu. Kendisinden başka hiç kimsede duymadığı adını, çok sevdiği babaannesi koymuştu. Daha çocukken kuralları çiğnemeye başlamıştı. Bu nedenle adı deliye çıkmıştı bir parça. Kimsenin değil yatmak, yanından dahi geçemeyeceği mağaralarda yatar kalkardı. Babasının dolaba kilitlediği küp şekerleri yiyip,yerine bir tanesini ikiye bölüp koyacak kadar kurnazdı da. Çok kızdığı, dayaklarından bıktığı bir gün babasını düelloya davet edecek kadar da gözü kara. Tüm bu çılgınlıklarına, kural tanımamazlığına karşın yumuşacıktı yüreği. O yıllara göre yaşı evlenmek için biraz geç kalmıştı. Başka bir köyden, görücü usulüyle bir kız buldular bizim delikanlıya. Yıllarca aradığı şevkati bulmuştu sonunda. Evlendi üçü kız, biri erkek dört çocuk sahibi oldu. Çocuklarının karnını doyurmak için inşaat ustalığından, kahvehane işletmeciliğine birçok işte çalıştı. Ama hep helalinden kazandı nafakasını. İş konusunda şansı otuzbeşinden sonra güldü yüzüne. Bir resmi dairede bekçilik yapacaktı. Çok sevdi görevini, çorak bir araziyi elleriyle yeşertti. Dikilen her fidana sevgisini verdi, çocukları gibiydi ağaçları. Öyle korudu ki bu yeri, kurulmasından on sene sonra şehrin en güzel dinlenme alanı olmuştu bile.

Kimsenin değil kız, erkek çocuklarını dahi okumak için şehre göndermediği bir dönemde kızlarını okutacak kadar cesur ve ileri görüşlüydü.

İflah olmaz romantikti. Dağda bayırda gezinirken bulduğu kır çiçeklerini çok sevdiği karısına getirir, ondan ayrı düştüğü her vakit telefonla ona şarkılar dinletirdi. Karısının evden ayrıldığı her dönemde bir çocuk kadar mahsunlaşırdı. En kızgın anlarında bile karsısındakini haklı görmeye çalışacak kadar anlayışlıydı.

Cesur, anlayışlı, ileri görüşlü, sıcacık bir sevgi adamı, şimdilerde dört tane torunu olan adam, benim babam bugün ameliyat oluyor ona kocaman geçmiş olsun diyorum. Allah sana uzun ve sağlıklı bir ömür versin. İyi ki benim babam olmuş. Canım babam seni çok seviyorum.

 
Toplam blog
: 30
: 966
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Bir nisan sabahı Eskişehirde doğmuşum. O nedenle bahar aylarını özellikle nisanı çok severim. Küçükk..