Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Benim diyen baskı kuruyor

Benim diyen baskı kuruyor
 

KİM BASKICI? HERKES Mİ?


Dünyamızın neresinde insan varsa, orada baskı var diyebiliriz. İnsanlar kadın olsun, erkek olsun etrafında yaşayan nefes alan her şeye, her insana baskı kurmak çabasında. Çünkü üstün olma duygusu insanın genlerinde var.

Bu duygu olamasaydı, belkide monoton olurdu yaşam. Ondan daha üstün olacağım düşüncesi ile insanlar eline geçen her şeyi bir araya yığmaya çalışması yadırganmamalı. Yadırganmıyorda. Eline geçeni bir araya ve de kendi bohçasına biriktirmeyenler yadırganıyor aslında.

Herkes birbirini kendi idaresi altına almaya çalışmakla ömrünü geçiriyor işte. Herkes kendi dışındaki insanlara karşı maddi, olamdı manevi güç kurma ve de kırbacı elinde tutma çabasında, ömür geçiyor habersiz.
Derken, insan bir ömür uğraşıp kendi idaresinde topladığı maddi manevi gücü taşıyamıyarak ağırlığı altında kalarak, ister istemez bunları bir nefes kadar uzağında bırakarak, ayakkabım kirlenir diye basmaya bile çekindikleri TOPRAĞA sığınıyorlar. Ne garip bir uygulama değil mi?. Hal böyleyken ve de herkes bunu bile, bile erkekler kadınların üstünde. Güçlüler zayıfların üstünde. Varlıklılar fakirlerin üstünde. Büyükler küçüklerin üstünde. İkdidardakiler halkın üstünde daima üstünlük kurmuşturlar ve bunu en, en çirkin, en acımasız, en baya yolar deneyerek nefislerini kabartma yoluna baş vurmakdan kendilerini alıkoyamamışlardır. Bağımlılık olur onlarda. İsteselerde kurtulamazlar. Alışkanlıklar ne kadar kötü ise o kadar haz verir, insan nefsine.

Nefisle mücadele insanları insan yapaıyor, diğer canlılardan ayırıyor diye düşünüyorum.

Bir insan nefsiini ne kadar çok iradesinde tutuyorsa, o kadar medenileşiyor. Ve dünyada yaşamanın zevkine varıyor diye düşünüyorum.

Kendini etrafındaki insanlarla eşit saydıkca ayakları yere sağlam basar insan. Kendini üstün saydıkca,
ayakları, nefesini bitirene kadar yere basmaz. Ne zamanki dünya da alacağı nefes azalır, işte o zaman poposu üstüne yere çakıldığı zaman tansiyonu öyle bir düşerki, toprak delinir. Vay onların haline

 
Toplam blog
: 26
: 557
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Yüksek okul mezunu olup emekliyim. İyi bir gözlemciyim. Çok okumakta ve yorum yapmaktayım. Antoloji...