Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Benim gündemim senin gündemin aradaki yedi fark!

Benim gündemim senin gündemin aradaki yedi fark!
 

Benim gündemim hala aynı. Evet 3 gün önce Madımak davasında alınan karar hafızamda yerini korumakta.Yanıyoruz sürekli, yangın yeri ve katliamlarla dolu bu milletin geçmişi. 1938,1978.1980,1993 ... Dini ırkı soyu ne fark eder ve hatta sınıfı ünü şanı ne fark eder yanıyoruz sürekli. Güzel teyzelerin güzel amcaların onların güzel güzel çocukları için yapılan alış verişmerkezinin çadırında kalan işçileriydi daha bir kaç gün önce yanarak can veren...
Benim babam da inşaatçı, metrelerce yukarı iskeleyle çıkıp sıva yapıyor ve ben de Esenyut çocuğuyum ! O insanlar herhangi bir üne sahip değillerdi, hiçbiri kitap yazmamıştı ve belki yazmayı bileni de yoktu Sivas' la arasındaki fark buydu belkide ve belkide sadece cinsiyet ve ölüm şekli farkıydı sırf çocuklarını ısıtamadığı için intahar eden Adana' daki anne ile! Yobaz dincilerin Sivas' taki katliamını ne diye nitelendiriyor acaba Esenyurt'ta işçi çadırında yanarak ölen 11 can için kader derken ve ya Adana' daki annenin intaharına ne diyecek ! Ah kader evet. Hiçbir ihmal yok yaşanan olaylarda sadece kader ne yapsın Allah aşkına alın yazıları böyleymiş. Ne ahmakça bir savunmadır ! Birileri o güzelim binalarda oturucak, o devasa alış veriş merkezlerinde har vurup harman savuracak ve akıllarına dai gelmeyecek o binaların kimlerin yaptığı ve ne zorluklar çektiği can verdiği ! Kim hatırlayacak 11 canı veya 19 yıl öncesindeki 35 canı yahut Adana' daki anneyi kim hatırlayacak ? Maraş ı Çorum u kim hatırlıyor ya da dersimi ? Kaç kişi konuşuyor Uludere' yi ?


Van' dan mı kaçıp gelmişlerdi, yangınlara davetiye vermiş o çadırlardan mı kaçmıştı güzel giyimli amcalara teyzelere çocuklara bu canı sunanlar, bilmiyoruz.... Ne büyük insansızlıktı dimi o zaman ki söylemler kim hatırlıyor şimdi? Evet güzeller güzeli ülkemiz Türkiye' miz çok kirlendin yıkanmaya ihtiyacın var amma bu lekeler çıkar mı muamma !


 

 
Toplam blog
: 13
: 255
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

1991 İstanbul doğumluyum. Dumlupınar Üniversitesi'nde İşletme bölümü öğrencisiyim. Yazmayı seviyo..