Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Blog
 

Benimle oynar mısın?

Benimle oynar mısın?
 

Sahneyse bu hayat ve oyuncuysak bizler. Üzülmeye değer mi? Gözyaşı sadece oyuna değer katar. Öyleyse yönetmen ne dediyse yapmak gerek. Oyunun hakkını vermek gerek. Ve Perde kapandığında alkışlarla, tebessümle gitmek gerek...

Sevgili Alev Meisel 'in başlattığı bulmaca oyunu böyle bir fikre vesile oldu. Çok teşekkür ediyorum kendisine.

Kokoloji isimli kitabı duymuşsunuzdur. Okuyanlar da vardır mutlaka. Oyunuma katılmak isteyenler, sorulara cevap versinler yeter. Başka bir blogta değerlendirmeleri birlikte yapalım derim.

''Kokoloji Nedir? İnsanların bazı sorular karşısında verdiği tepkiler aslında gizli bir anlam taşıyor. Oldukça keyifli bir test. Size sadece soruları okuyarak uygun yanıtı vermek kalıyor.
Kokoloji Japonca kokoro; akıl, ruh ve duygular, Yunanca’da ise logia yani öğrenim ile birleşerek ortaya çıkmış bir kelime... İnsanların bazı sorular karşısında verdiği tepkiler aslında gizli bir anlam taşıyor. Kokoloji ile içsel yolculuğa çıkıp ruhunuzun derinliklerinde saklı kalan duygularınızı bulmaya çalışıyorsunuz. Size sadece soruları okuyarak uygun yanıtı vermek kalıyor.

Cevaplarınızda saklı kalan gerçek benliğinizi keşfederken yüzünüzden gülümsemenin eksilmediğini farkedeceksiniz.''
Ben testleri cevaplarken çok eğlendim. Umarım sizlerde keyif alırsınız.

Soru 1:

YAĞMURA YAKALANMAK
Hayatta her şeyi öngörmek mümkün değildir. Dama kendimizi ruhen hazırlama şansı bulamadıgımız süprizler, acil durumlar ve beklenmedik felaketlerle karşılaşırız. Her türlü süpriz stres yaratabilir ( beklenmedik bir evlenme teklifide , ani bir ayrılıkta ). Kontrol edemediğimiz ya da öngöremediğimiz çok fazla şey vardır. Bir takım huylar geliştirmemizin ve hayatımızı bazı kalıplara göre düzenlememizin nedenlerinden biride budur.

Fırtına çıktı. Aniden bastıran sağnakta yürüyorsunuz. Son sürat koşsanız bile gideceğiniz yere beş dakka uzaktasınız. Aşağıdakilerden hangisi sizin yapacağınızı en güzel tanımlayandır ?

1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim.

2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum , Bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım.

3- Şemsiyesini paylaşabileceğim biri ya da şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadıgına bakarım.

4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım. Onu kullanırım.

Soru 2:

ÇALINMIŞ ÇİLEKLER

Herkes iyi insanları sever ve çoğumuz hayatlarımızı iyi birer insan olarak yaşamaya çalışırız. O zaman neden dünya yüzünde her zaman iyi olan insan sayısı bu kadar azdır? Ne kadar gayret ederseniz edin,öyle günler ve öyle zayıflık anları vardır ki kötü olmak insana iyi olmaktan daha kolay gelir. İster otoyolda hızlı araba sürmek olsun, ister sınavda kopya çekmek ya da ofisten bi kutu kalem "araklamak"... Hebimizin gurur duyamayacağımız hareketlerimiz vardır. Gerçekten iyi bir insan olmanın yolu kişiliğimizdeki kötü yanları kabullenmek ve omzumuzdaki şeytan kulağımıza fısıldarken azize gibi davranmamak ve mükemmel olmadığımızı bilmektir. Hepimiz zaman zaman baştan çıkarız. Ama şimdiki senaryoda yakalanabilirsiniz.

1- Şehir dışında bir yürüyüşte nefis çileklerle dolu bir tarlaya geldiniz. Mideniz guruldamaya başladı ve etrafta kimsecikler yok . Siz ve bedava öğle yemeği arasında sadece bir çit var. Çitin yüksekliği ne kadar ?

2- Bahçeye girdiniz ve çilekleri yemeye başladınız. Kaç tane çilek yediniz?

3- Birden çileklerini çalmakta olduğunuz çiftçi ortaya çıktı ve size bağırmaya başladı. Kendinizi savunmak için neler dediniz ?

4- Tüm olan biteni bir kenara bırakıp söyleyin, çileklerin tadı nasıldı ? Ve çilek çalma maceranız sona erdikten sonra kendinizi nasıl hissettiniz ?

Soru 3:

KÜLKEDİSİ MASALI

Yoksulluktan zenginliğe doğru düşleri gerçekleşen bir kızın masalı. Külkedisi dünya lüteratürüne ait klasik masallardan biridir. Masaldaki unutulmayacak sahneler arasında sizi en fazla etkileyen hangisidir?

1- Üvey annesi ve kardeşlerinin külkedisine işkence ettiği kısımlar.
2- Perinin külkedisini güzel bir prensese çevirdiği sahne .
3- Külkedisinin saat 12yi vurduğunda balodan kaçış sahnesi.
4- Prensin camdan ayakkabıyı külkedisinin ayağına giydirdiği sahne.

Şimdilik üç soru yeter sanırım. Cevaplar bize bizi ele vermekte. Oyuna katılmak isteyen var mı?

 
Toplam blog
: 90
: 875
Kayıt tarihi
: 19.05.07
 
 

 Ama hayatın farkındayım. Hem güzel, hem acı. İyi midir farkında olmak? Yoksa iyi midir farkında ol..