Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Benjamin artık daha bir hüzünlü sanki....

Benjamin artık daha bir hüzünlü sanki....
 

ocw.usu.edu/Economics/econ2.jpg


Amerika'daki bankacılık krizinden sonra finans sektörünü kurtarma amaçlı hazırlanan paket ABD Temsilciler Meclisi'nde oylandı ve reddedildi.

Birçokları devletin bankaların borçlarını üstlenmesinin devletleştirmeye gireceğini ve serbest piyasa ekonomisine müdahale anlamına geleceğini ve bununda o Amerika'nın yıkılmaz görülen kapitalist sistemine zarar vereceğini öne sürdü paketin reddedilme sebebi olarak.

Perşembe günü paket üzerinde iki bir görüşme ve oylama yapılacağından bahsediyordu haberler. Şayet Temsilciler Meclisi üyeleri bir şekilde bu 2 gün içinde ikna olur ve paketi onaylarsa benim merak ettiğim Fukuyama'nın "End of History" tezindeki gibi ideolojilerin artık daha fazla gelişemeyeceği Batı tarzı Liberal demokrasilerin üzerine çıkılamayacağı tezi patlamış olmaz mı? Ne dersiniz? Belki de sosyalizmle harmanlanmış yeni bir liberal demokrasi anlayışını içeren bir ideolojinin de gelişmesine yol açar mı bu kriz? Benjamin artık daha bir hüzünlü sanki? Bu hüzne yeni bir ideoloji ilaç olabilir mi?

 
Toplam blog
: 4
: 482
Kayıt tarihi
: 01.08.07
 
 

İçimi arındıryorum yazarak. Başka da birşey düşünmüyorum. Beğenilmek anlaşılmak gibi bir derdim yok ..