Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Sinema
 

Benjamin Button'un tuhaf hikayesi

Benjamin Button'un tuhaf hikayesi
 

Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi
Gerçekten alışık olmadığımız tarzda bir film. Hayatı tersten yaşayan bir adamın öyküsü. Birinci Dünya Savaşı’nın bittiği gün doğan Benjamin’i (Brad Pitt) babası canavar sanar ve ondan kurtulmak ister. Bir huzurevinin kapısına bebeği bırakır. Burada ona sahip çıkan bir kadını annesi bilir. Doğduğu gün 80 yaşındaki bir insanın bedensel olarak yaşadığı bütün sorunlara sahiptir ancak zihinsel olarak bir bebektir. Zamanla büyüdükçe bedeni de geçleşecektir. Huzurevinde kalan bir kadının torununa aşık olduktan sonra hayatı değişir. Tanıştığı bir denizci ile denize açılır ve gençliğini yaşadığı dönemde huzurevine geri döner. Yaşamları boyunca birçok yerde iki sevgilinin yolları kesişir fakat hiçbirşey sonsuz değildir.

Sevgililerden biri giderek gençleşiyor diğeri ise yaşlanıyordur. Gerçekten izlenmesi gereken bir film diye düşünüyorum. Filmi izledikten sonra hayatı sorgularken buluyorsunuz kendinizi. Hedeflerimizi, bulunduğumuz noktayı, aşkımızı sorguluyoruz. Yarının bize ne getireceğini bilmeden yaşıyoruz. Başımızdan birsürü olay geçiyor. Ve sonunda herkesin vardığı yer aynı....

Yönetmen David Fincer tarafından filme çekilen ve başrollerini Brad Pitt ile Cate Blanchett’in oynadığı filmin Oscar’a aday gösterildiği 13 dal arasında, “en iyi film”, “en iyi yönetmen” ve “en iyi erkek oyuncu” kategorileri bulunuyor.


İyi seyirler dilerim......

 
Toplam blog
: 7
: 2927
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

Özel bir üniversitede kütüphaneci olarak çalışıyorum. İş yaşımından arta kalan zamanlarda kitap o..