Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

19 Nisan '19

 
Kategori
İnançlar
 

Beraat Kandiliniz Kutlu Olsun

Bugün Mübarek Cuma günü ve aynı zamanda Berat Kandili, tüm Müslüman kardeşlerimize hayırlı kandiller ve hayırlı cumalar diliyorum.
 
Berat kelimesi suçtan,günahtan,borçtan ve cezadan kurtulma, arınıp aklanma anlamına geliyor. Kurtuluşa erişmemiz ve bu gecenin hürmetine affedilmemiz duasıyla, inşallah...
 
Bin yıllık kaderin tayin edildiği Kadir Gecesi kutsiyetinde olan ve Allah'ın takdiriyle 50 bin senelik ibadet hükmüne geçebilen Mübarek Berat Kandilimizi en içten iyi dileklerimle tebrik ederim. 
 
Tüm insanlık için, İslam Alemi ve vatanımız, milletimiz için hayırlara vesile olmasını, mübarek gecenin sabahına bütün suçlarımızdan, hatalarımızdan, günahlarımızdan berat etmiş olarak çıkmamızı; berrak bir kalple, hayatımıza yeni, güzel bir sayfa açılmış olarak sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde her birimizi daha nice nice kandillere ulaştırmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz eylerim...
 
Kandiller, Müslümanların Yaradan'ın affına sığınarak, yaşamımızdaki artılarla eksilerin muhasebesini yapma, nefsimizin dürtüsüyle ömrümüzce yaptığımız yanlışlara tövbe ederek günahlarımızdan affedilmeyi dileme, hatalarımızdan dönüp Rabb'imizin sevgisine layık olma adına bizlere önemli fırsatlar sunmaktadır.
 
İnsanlarımızın gönül dünyasına ışık tutarak aydınlanmayı sağlayan, günahlarımızdan arınmaya vesile olan Berat Kandili, diğer kandiller gibi biz aciz kulların hayatlarını yeniden nizama koymak için önemli fırsatlardır. Rabb'imizin sonsuz affı ve sevgisi bize kıymetli gecelerle bu fırsatları sunmaktadır.
 
Berat kandilinde af dilemenin yanı sıra insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de büyük fırsat bulmuş oluruz.
 
Vicdanımızı rahatlatmak, ruhumuzu selamete eriştirip huzura erdirmek adına dargınlıkları, kırgınlıkları unutmak; kinden, nefretten uzak durarak dostlukları, barışı ve kardeşliğimizi pekiştirmek için çaba harcamak hepimizin ortak gayesi olmalıdır. 
 
Bu vesile ile tüm din kardeşlerimin kandilini kutluyorum. Bu gece bolca birbirimize dualar etmemizi ve bu gecenin sabahına beratımızı sağ elimizden alanlar olarak uyanmamızı diliyorum. Tüm Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Peygamber ümmetine hayırlı kandiller olsun, gönüller güzellik bulsun.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..