Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
Kitap
 

Beraber yürüdük biz bu yıllarda (Yılmaz Özdil)

Beraber yürüdük biz bu yıllarda (Yılmaz Özdil)
 

Yılmaz Özdil


Eylül 2013’te okuyucularıyla buluşan Yılmaz Özdil’in son kitabı “Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda” isimli kitabı Özdil hayranları içim bir doyum noktası olsa gerek. Kitabın dili, üslubu, siyasi yönü hakkında bir şey söylemek Yılmaz Özdil’in yıllardır yaptığı işe hakaret etmek olur.

Yine aynı alaycı tavrıyla okurlarına yeniden kitap alanında merhaba diyen yazar kitabında 10 yıllık Türkiye sürecini kendince çok önemli olaylar ve bu önemli olayları perdeleyen önemsiz olaylar üzerinden oluşturuyor.

“Aslında biz buna bakarken bu oluyordu ama biz görmüyorduk” mesajı vermek isteyen Özdil derlemesini 5 tane gazete üzerinden genellikle kaynak kullanmadan aktarıyor. Kitabın 353 sayfasının 340 sayfası AK Parti’ye, 10 sayfası CHP’ye, 3 sayfası da Mehmet Ali Birand’a çakmakla geçmiş. Tabii Aydın Doğan’ı ve Hürriyet’i de unutmamış eleştirirken.

Ben sol görüşe sahip bir insan değilim, Yılmaz Özdil’in yazdıklarının %90’ına da karşı çıkarım ama yazılarının % 100’ünü de okurum. Çünkü bir gazeteci adayı olarak kim gibi olmak istersiniz daha doğrusu üslubunuz kim gibi olsun istersin deseler kesinlikle Yılmaz Özdil derim. Çünkü adamın o mizahi dokunuşları yazıyı öyle okunur hale sokuyor ki taraflı, tarafsız herkesin dikkatini çekiyor.

Kitabı halen almamış ya da almış okumamış olan varsa en hele birde AK Parti karşıtıysa kesin okumasını tavsiye ederim. Okunacak ve gerekli olduğu zaman ilgilisi tarafından kaynak gösterilerek siyaset yapılacak bir kitap.

Görüşmek dileğiyle..

Yazarın Kişisel Web Sitesi:

www.mehmeteminztrk.com

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..