Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Beraberlikler..

Beraberlikler..
 

Beraberlik yaşamak adına, biraraya gelen kişiler arasında oluşan o ilk günlerdeki heyecan ve tutku, zamanla yerini monotonluk ve alışkanlığa bırakır. Başlarda hissedilen o yoğun elektriğin, zamanla voltajı düşmeye başlar.
Hiç kimse duygu yüklü başladığı bir ilişkinin, zamana yenik düşerek, o pembe bulutlu havasını yitirmesini istemez .Kişiler, aralarındaki aşk ve heyecan duygularının hep o ilk günkü yoğunlukta, sonsuza dek yada çok iddialı olmasın, gidebildiği yere kadar uzun sürmesini umut ederler.

İlişki zaman içerisinde ilerleyip, olgunlaştıkça kişilik farklılıkları ortaya çıkmaya başlar. Romantizim kaybolmaya, kişilik çatışmaları ön plana çıkmaya başlar. Kimileri ilişkilerini sürdürebilmek adına kendi özlük haklarından, düşünce ve görüşlerinden fedakarlık yapmaya başlar. Kimileri kendi yaşam görüşlerine öylesine bağlıdır ki, ne beraberklik yaşadığı partneri nede çok fazla değer verdiği dostları için , kendilerince doğru olduğuna inandıkları görüşlerinden vazgeçerler. Bu durumda ne olur? monotonlaşmanın ardından gelen bıkkınlık, anlamını yitirmeye yüz tutmuş bir beraberlik ve kaçınılmaz bir son olan ayrılık.

Beraberlik yaşadığımız kişilerle, en mahrem sırlarımızı, en ufak detayına kadar bütün özel hayatımızı paylaştığımız için, hem duygusal, hemde fiziksel anlamda çok fazla yakınlaşırız. O nedenledir ki, onlarla yaşadığımız ayrılıklarda, edineceğimiz duygusal tecrübeler, ruhsal yaşantımız üzerinde derin izler bırakırlar.

Bir arkadaştan çok daha öte beraberlik yaşamaya karar verdiğimiz seçilmiş kişilere; duygusal yatırım yapmadan, kendimizi pembe hayallerin kollarına bırakmadan önce, dostluk ve arkadaşlık kavramlarında yer alan yakınlaşmayı yaşayarak olaya başlamak daha sağlıklıdır. Karşımızdaki kişinin, fiziksel cazibesi ve etkileyici görüntüsü karşısında yanlış bir karar almadan önce, onun kişilik özelliklerine, hayat görüşüne, yaşamı yorumlama şekline göre değerlendirme yapalım ki, yaşayacağımız beraberlikteki giriş ve gelişme bölümünü gerçekçi ve sağlam temeller üzerine inşa ederek, kendi isteğimizle başladığımız bu hikayenin sonunu, ayrılıkla noktalanmayacak güzel bir sonuç bölümüyle bitirelim.

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..