Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '08

 
Kategori
Özel Günler
 

Berat kandilinizi kutlarım

Allah cümlemizin Berat’ını sağdan verenlerden eylesin;

Mübarek üç aylar dediğimiz zaman içinde bir hayırlı an dan hareketle, tüm alemin ictimaya durduğu ve teftişten geçirildiği dönemlerden, eski adıyla Şaban ayının faziletli günlerinden birini yaşıyoruz. Bilindiği gibi sadece hatırlatmak amaçlı ve Hadislerden yola çıkarak, Recep ayının Allah, Şaban ayının Peygamber, Ramazan aysının da Kulların ayı olarak nitelendirildiği ve sanki Allah , kul arasında Resul gibi köprüyü kabul ettiğimizde, Hıristiyan dininde böyle algılanmayıp Vahdet olayını üçe böldükleri için yanlış anlaşılmış. Oysa her şeyin yaratıcısı birdir.Kısaca çoklukta teklik bilincini anlamak gerek.

Bir ordu düşünün ; Komutu bir kumandandan alırsa mı manevralarında daha başarılı olur , yoksa birkaç komutan emredince mi.? İşte bu yüzden Tek olan Allahın varlığı ve bize bildirdikleriyle , aracı olanları karıştırmamak lazımdır.

Berat ;Hepimizin bildiği üzere bir nevi icazet demektir. Bir dönemdir ki , bu süreçten gelecek olan bir ana kadar ve geçmişten o ana kadar olan zamana kadar, yarastılan tüm ameller , işler hakkında kader tayin edilip kulların seçimine bırakılr.

Dünyanın bir yıllık akıbeti , olacaklar ve olmuşların nihayeti daha devamı hakkında, Arzın , kainatın ilahi emirleri, kayacak yıldızların , kutlanacak günlerin kimlere nasip olacağı , yaklaşmakta olan Mübarek Ramazan ayına kimlerin vasıl olabileceği , kimlerin doğacak , kimlerin Allaha döneceği vb tüm işlerin bir ilahi mahkemede yargılanıp, şehadet ve şefaatle yargılanacağı bir dönem.

Bu gün Allah ve melekleri kulları o an da ne üzere bulursa o konuda şahitlik edecek . Bu nedenle , böyle mübarek bir günde elimizden geldiğince defterimizin yazılacağı o anı hayırlı bir amel üzereyken yazdırmak amaçlı yapabildiğimizce şükür ve dua etmeliyiz ki, Şahitlerimiz Ya Rabbi biz bu kulunu sana dua ederken bulduk bu kulunun defterini sağdan vereceklerinden yaz, diyerek dua ederler..Bunun bilinciyle bu gün ve gecede hatta akabinde hatta daim , Şükür , fikir ve zikri elden bırakmamak dileğiyle , herkesin Beratını sağdan alanlardan olmalarını dilerim.

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..