Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

07 Nisan '20

 
Kategori
İnançlar
 

Beratımız Mübarek Olsun

Rabbim bu gün ve gece hürmetine hepimizi sâidler defterine yazıp berâtimizi sağ eline alanlardan eylesin. Üzerimizdeki umumi musibeti kaldırıp, milletçe, ümmetçe ramazana, bayrama ulaştırsın Mevlâm inşaallah...
Bir yıllık kaderin tayin edildiği, Kadir Gecesi kudsiyetinde olan ve 50 senelik ibadet hükmüne geçebilen mübarek Berat Kandilinizi en içten dileklerimle tebrik eder; tüm insanlık, İslâm âlemi ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, mübarek gecenin sabahına beraat etmiş olarak çıkmamızı; sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde nice nice kandillere ulaştırmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz eylerim.
 
Beraat:Tefekkürdür ( Düşünme)
Beraat : Tezekkürdur (Şükretme )
Beraat :Arınıp yenilenme gecesidir...
 
Düşünmek zorundayız, böyle günler geceler belki de kurtuluşumuza vesiledirler. Kendimizi muhasebe ederek, eksilerimizi düzeltmek için niyet edelim.  Hiç birimiz masum değiliz. Zira hiç birimizin hayatı dört dörtlük yolunda gitmiyor, imtihan dünyasında bulunduğumuzdan, düz çizgide gitmemiz de mümkün değildir. Arada bir tökezleriz, düşeriz, kalkarız, ineriz, çıkarız. Her koşulda şükretmesini, sabretmesini bilmeliyiz.
 
Yeryüzünde hiçbir şey düz değildir, her şey bir döngüdür. Dünya denilen daire bile dümdüz değil ve dönüp duruyor. Bu dönüşlerinde kışlar, baharlar oluyor. Aslında insan halindeki zorluklarda kış mevsimi gibidir. 
 
Yaşantımızdaki yanlışlarımızı da, çoğunlukla böyle zorluklar yaşadığımız zamanlarda yaparız. Bu yaptığımız yanlışlar hâl hanemize günah olarak kaydedilebilir. Kandil geceleri bu kayıtları sildirmek için en yüksek makama müracaat etmek gibidir. 
 
Her yaptığımızın birinci derece şahidi ve yargıcı yüce Allah (celle celaluhu) bu gecelerin hürmetine diyerek yapacağımız dualarda, samimiyetimizi, pişmanlığımızı gördüğü an, bizi bağışlayacaktır inşallah. Merhameti her şeyin üzerinde olan rabbimiz Allah yardım talep etmemiz halinde niyazımızı geri çevirmeyecektir. 
 
Bu gece bir yıllık beratımız verilecek.  Gelecek yıl ki berata, kim öle kim kala. Bu fırsata erişebilenler olarak berat gecesinde bizi Allah'a yaklaştıracak ibadetleri, duaları yapalım. Şu sıkıntılı günlerden arınmak için dualarımızı evrende buluşturalım. Allah ' a olan tutkumuz dilimizde olmamalı, gönlümüzden taşıp dualarımızla birbirimize bulaşmalı...Duâ nehir gibidir akar durur.  Allah, O nehrin içini Rahmet'le doldurur. Duâ'nda ısrarcı ol, O nehirden bir tas su sana'da nasip olur. Berat kandiliniz mübarek olsun...
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..