Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '14

 
Kategori
Meslekler
 

Berberin kanunu

Berberin kanunu
 

BERBER'İN YÜKÜMLÜLÜKLERİ!....

Her Zaman söylerim. Kanun ancak gerektiği zaman ve uygulanabilirliliği olabilecekse çıkarılmalıdır. Erkan Yolaç’ın deyimiyle makul ve mantıklı olmalıdır kanun.
Genelde mahalle köşelerinde 1-2 kişiyle ufak kiralık dükkanlarda günü kurtarmaya çalışan berberlerin meğer ne kadar zorunlulukları varmış..


Prof. Şükrü Kızılot’un anlattığına göre. 1 OCAK 2014 de çıkan kanuna göre berberlik TEHLİKELİ İŞ sayılıyormuş!. Bu yüzden de dükkanda ;


1- İş yeri hekimi
2- Güvenlik uzmanı
3- Hemşire


Bulundurmak zorundalarmış!. Bana kalırsa eksik bırakmışlar.. Yetmez. Her berber dükanının bir de tam teşekküllü bir ambulans bulundurması şart.... Ameliyat falan gerekebilir bakarsın!...

Ayrıca 10 maddelik ağır şartlar. Yani 5 metrekare dükkanda 6 görevli.. Maaşını kim verecek belli değil. Bulundurmazsan cezası senede 70.000 lira!. Mesela bir hekim arkadaşınız var. Soruyorsunuz?. Nerede çalışıyorsun?. Cevap , Falanca sokağın köşesindeki Abdurrahman’ın berber dükkanında!. Ne yapıyorsun orada.?. Sakal traşı olanlara pansuman!..Ya o hemşire neyin nesi?. Güvenlik uzmanı ne yapacak?.. Biri traştan önce ve sonra tansiyonu ölçüyor, aradaki farkı T.İstatistik Kurumuna bildiriyor, Güvenlik uzmanı ise dükkana gelen muhteremin traşa müsait olup olmadığına karar verecek. Öyle Ege denizi gibi adalarla dolu surata traş sakıncalı!..Müşterinin saçı da tarağı kımayacak sertikte olacak!. Bunları hep güvenlikçi sağlayacak. Traş olurken cep telefonun patlama ihtimaline karşı müşteriyi uyaracak ya da geçici bir süre traş bitene kadarel koyacak. Dükkanın önündeki çiçekleri sulayacak, emniyet açısından onları ara sıra kesecek!. Bir sürü iş daha.

İşte böyle.. Hadi diyelim ki bu kanunu çıkaran berberlerin eski köy berberleri gibi diş çekip sünnet yaptıklarını, nal çaktıklarını zannediyor, kafası hala 100 sene geride de, sen geride kalan kaldır-indirden başka bir işe yaramayanlar, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz, insanın ülkesindeki insanların sorunlarından, mesleklerinden bu kadar bi haber olmak için milletvekili mi olması gerekir?.

Hadi ekonomi, matematik, yurttaşlık bilginiz tın-tın diyelim, yemekleri gibi traşı da beleş diye meclisin dışında hiç mi berbere gitmezsin birader?.

Nedir o zaman bu komedi?.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..