Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '16

 
Kategori
TV Programları
 

Beren'li Kösem'e final şoku!

Beren'li Kösem'e final şoku!
 

Eğer bir dizinin ana başrolü iseniz ve sizden ciddi anlamda çok şey bekleniyorsa, işiniz gerçekten çok zor demektir. Çünkü daha önce de yazdığım gibi, artık isimler sayesinde izlendiği düşünülen yapımların devri geçti. Hiç tanınmıyor olsan da, eğer başarılı bir performansın varsa kral sensin.Bir de sosyal medyada yüksek dozda ergenliğe sahip hayranların oluştuysa artık sen eski sen değilsin demektir.

Ama tam tersi bir durumun içinde kalarak, eleştiri oklarına hedef oluyorsan hayatının resmen zindana dönmesine de hazır olmalısın. Bu sıkıntılı durumun son dönemdeki 2 temsilcisinden bir tanesi maalesef ki Beren Saat. Maalesef diyorum çünkü gerçekten Beren Saat iyi bir oyuncu. Yani öyle 2 dakikada harcayacağınız, yerin dibine sokacağınız birisi kesinlikle değil. Ama öyle koşullar oluşuyor ki, bu tür aşağılamalarla ve eleştirilerle karşılaşabiliyorsunuz.

Beren Saat'in yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi Muhteşem Yüzyıl Kösem'de oynamayı kabul etmesi idi. Çünkü tam anlamıyla bir kurtarıcılık görevi ile izleyicinin önüne atıldı. Yani başarılı olunsaydı ''kahraman''olacaktı. Ama başarısız olunduğu için ''o da kurtaramadı'' şeklinde cümleler kuruldu.

İşte bu başarısızlık durumunun ardından final yapması beklenen dizi ile ilgili oluşan haklı beklenti doğru çıktı. Önümüzdeki perşembe günü 17.bölümü ekrana gelecek olan yapımın, 9 bölüm sonra yani 26.bölümde final yapacağı ortaya çıktı. Dizinin bu kadar dayanmasının temel sebebi, yurt dışına satılmış olması ve oradaki pazara rezil olma korkusunun yarattığı fren hali olarak belirtiliyor.

Yani olay yalnızca Star'a bağlı olsaydı yapım çoktan bitmişti. Ama dizinin yayın hakları çok önceden yurt dışına satıldığı için mevcut şartların göz ardı edilmesi mümkün olmadı ve dizinin yayın süresi biraz daha uzatılmış oldu.

Bu hesaba göre Muhteşem Yüzyıl Kösem'in Mayıs ayının ikinci haftası gibi biteceğini söyleyebiliriz.

Son 2 işi tutmayan Beren Saat'in artık sağlam bir hikayede yer almasını diliyorum. Yoksa o eski popülaritesini hızlı şekilde kaybedecek gibi.

 

ANIL KOLDAŞ

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..