Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Bergen Havaalanı'nda, konuştukça akışkanlık kazanan Türkçesiyle güvenlikçi Kerkük'lü Türkmen.

Bergen Havaalanı'nda boylu poslu bir güvenlik görevlisi, "abla" ve yanındakilerin Türkçe konuştuklarını duyunca yanlarına yanaşıp, kullanılmamaktan aksayan, konuştukça akışkanlık kazanan Türkçesiyle, Kerkük'lü bir Türkmen olduğunu anlatır, 19 yıldır Norveç'tedir. 
 
"Abla" ve grup, Stockholm Arlanda Havaalanı'nda, Kral ve Kraliçe, Ingmar Bergman (tam da o günlerde ölmemiş mi), Bjorn Borg, Ingrid Bergman, Greta Garbo, ABBA gibi İsveçli ünlülerin gülümseyen fotoğraflarınca karşılanır.
 
53 köprüyle birbirine bağlanan 14 adadan oluşan Stockholm '98'de Avrupa'nın Kültür Başkenti seçilmiş. Şehir turunda, Liman ve Kraliyet Bölgesi, Nobel Ödülleri'nin verildiği Belediye Sarayı, Fjallgatan Tepesi var. Wasa Müzesi, 1628'de ilk seferinde limanın dışına bile ulaşamayıp ilk planın değiştirilmesi, kralın isteği üzerine bir güverte daha eklenmesi gibi hatalar yüzünden batan ve ancak 333 yıl sonra çıkarılan kalyonun, çıkarılış tekniğinin, gemi içinde yaşam alanlarının, kullanılan boyaların bile sergilendiği müze! Belediye Sarayı bahçesindeki altın lahit ve kuruluş hikayesinin sembolü kütük; ilk yerleşimciler Viking'lerden korumak için varlıklarını, içini oydukları bir kütüğe saklayıp nehre atarlar, kütüğün takıldığı noktada kenti kurarlar.
 
Yaz dolayısıyla birçok kentte olduğu gibi Stockholm'de de her yanda inşaat, onarım vs. çalışmaları var, otelin önünde de bir vinç, otel de tadilat, bazı turistler pencerelerinden kurulu iskeleler de çalışan işçileri görmekte.
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..