Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Berkin Elvan'ın ardından

Berkin Elvan'ın ardından
 

Yüreğimiz bir kez daha yakın Berkin Elvan....


Yaklaşık 9 ay önce İstanbul’da – Geziparkı’nda bir AVM için bazı olaylar oldu. Bu olaylar ne yazık ki çok nahoş olaylardı. Birçok gençlerimiz yaralandı ve aramızdan ne hak yere ölenler de Ali İsmail Korkmaz, Etem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı vardı.

Sevgili Berkin Elvan evinde annesinin ve babasın yanında oturuyordu. Anacağızı sabah kahvaltısı çay demlemişti. Birlikte  sıcak evlerinde bir sabah kahvaltısını yapacaklardı, Küçük Berkin’i ekmek almaya gönderdiler. Keşke babası ekmek almaya gitseydi. Ne var ki Berkin annesinin söylemesi üzerine fırından ekmeğe almaya gitti." Anacığım ben çabukdönerim " demişti. Ama ne yazık ki  olan olmuştu... Küçük Elvan,  Umutlmarı, hayalleri ve özlemleri vardı, cıvıl cıvıl bir çocuktu, efendi, terbiyeli karagözlü bir çocuktu.

Daha 15 yaşlarında idi. O ekmeğe giderken ortalıkta toz duman vardı, işte bu toz duman içinde polislerden gelen gaz kapsülü, bombası başına değmişti. Bu yüzünden yaralandı ve ekmeği eve götüremedi. Eve kötü, acı bir haber geldi. Sevgili Berkin Elvan Eğitim Araşytırma Hastaneye kaldırılmıştı. Bu acısı 269 gün sürdü... Hastaneye giderken 46 kilo iken son günlerde 16 kiloya indi. Ve nihayet Berkin bu acıya dayanamadı 11 Mart 2014 günü vefat etti ve Türkiye’ye acıya boğdu.

Berkin Elvan  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yitip gitti. Daha önce altı  gencimiz ne yazık ki AVM bu Geziparkı olaylarında ölmüşlerdi. Berkin Elvan büyük törenlerle Ok Meydanı'ndan  alınararak Cem evinde yapılan bir anma töreniyle gözyaşlarıyla Feriköy mezarlığında toprağa verildi. Yürekleri dağladı. Onun için İstanbul'da, Ankara'da,İzmkir'de ve Adana'da  büyük anma törenleri yapıldı... Elvan ailesinin acıları koca Türkiye yüreklerinde paylaştı...Türkiye''yi yasa  boğdu.... 

 Hepsinin acıları, özlemleri, sevgileri vardı. Ama ne yazık ömür buna izin vermedi. Başta Berkin Elvan ailesi olmak üzere tüm vefat eden gençlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlı diliyorum...Acılarını yüreğimde paylaşıyorum....Birzdaha  Berkin Elvan gibi  evlatlarımızın, gençlerimizin  ölmemesini diliyorum...

Abdülkadir Güler    

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..