Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Berlin'de milyonluk soygun... Meksika'lı " çorbacı " tutuklandı... Almanya'ya yönelik terör tehtidi.

Berlin'de milyonluk soygun... Meksika'lı " çorbacı " tutuklandı... Almanya'ya yönelik terör tehtidi.
 

Berlin’de milyonluk soygun!

Berlin’in en büyük mağazası KaDeWe, kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından soyuldu!

George Clooney’nin başrolünde oynadığı “Ocean's Elevan” filmini andıran, Hollywood filmlerine taş çıkaracak bir planla uygulanan soygunda, mağazanın içinde bulunan kuyumcu zinciri Christ’i hedef alan soyguncular filmden kopyaladıkları taktiklerle değeri 5 milyon € olduğu tahmin edilen mücehver, takı ve saatleri çaldılar.

Alman medyasında çıkan haberlere göre soyguncuların kimliği hakkında henüz net bir bilgi edilemedi. Bild gazetesinin bugünkü sayısına; "geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen mega soygunun haftalar öncesinde mükemmel bir beyin tarafından hazırlanmış olabileceğini " söyleyen ekonomi-haber ajansı “Gompanet” mağazanın içinde bir camı açık bırakıp, iptal ettikleri alarm sistemini aşarak içeriye girildiğini iddia ediyor. Mağazada ki hareket bildiren aygıtları da etkisiz hale getiren soyguncuların, bundan sonra ki hamleleri tam bir Hollywood filmi kalitesinde. Işıklı bir bahçeden geçmeden gerçekleşmesi imkânsız olan kaçışı, bahçeyi mercek altına almış kamerayı manipule ederek gerçekleştirdikleri tahmin ediliyor. Bahçenin daha önce çekilmiş olan fotoğrafını kameranın önüne yerleştiren kurnaz soyguncular, ekranı izleyen görevliyi kelimenin tam anlamıyla uyutmuşlar. Polis soygunu planlayan kişinin mağazanın güvenlik sistemini hayli iyi tanıyan bir görevli olduğu varsayıyor.

BZ gazetisi dünkü baskısında KaDeWe’nin sigortalı olduğu şirketin zararı üstleneceğini duyurdu.

Soygunu düzenleyen süper beyinleri ele verecek bilgiler için mağaza yetkilileri ve polisin 100000 € ödül vereceği açıklandı.

Kaynak ve Link’ler http://www.bild.de/BILD/news/vermischtes/2009/01/27/rififi-Raub-im-kadewe/gangster-seilten-sich-im-lichtschacht-ab.html

http://news.google.de/news?hl=de&q=KaDeWe+Raub&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=news_result&resnum=1&ct=title

BZ gazetesinin dünkü sayısı.

N24 Haber programı ( Ana haber bülteni )

Meksikalı “Çorbacı” tutuklandı.

Meksika da mafya babalarının öldürdüğü kurbanları kimyasal maddeler içerisinde eriten Meksika’lı, namı diyar çorbacı, Santiago Meza Lopez suçüstü yakalandı.

Meksika ordusunun bir özel timinin düzenlediği operasyonda, iki meslekdaşı ve bir hayat kadınıyla, bir Bar’da eğlenmek üzere hazırlık yapan Lopez, gizlendikleri bir barakada kıskıvrak yakalandı. Lopez üzerinde bir makineli tüfek, üç tabanca ve iki el bombası bulundurmasına rağmen direnmeden teslim oldu.

Geçtiğimiz on yıl içerisinde, iki uyuşturucu mafyasının infaz ettiği üç yüzün üzerinde kurbanı kimyasal maddelerle erittiği suçlamasıyla tutuklanan Lopez’in ilk açıklamaları şaşkınlık yarattı.

Tutuklandıktan hemen sonra, timsah gözyaşları döken S.M.Lopez kurbanların ailelerinden özür dilemek istediğini söyledi. Yaptığı iş için haftalık 600 dolar aldığını söyleyen Lopez, kendisine getirilen ölülerin, kullandığı kimyasal maddeler ile 24 saat içinde tamamen eridiğini bildirdi. Tutuklandıktan sonra dili iyice çözülen cani, 2008 yılının başına kadar Tiyuana karteli için daha sonra da Teodara Garcia isimli bir mafya babası için çalıştığını bildirdi. Birbirine rakip olan bu iki organizasyon da yaptığı işin değişmediğini söyleyen Lopez, meslek eğitimini sığır budlarını eriterek aldığını açıkladı.

Lopez ihtiyacı olan kimyasal maddeleri nereden elde ettiği sorusuna; “ heryerden” demekle yetindi.

Tiyuana şehrinde yılbaşından bu yana kayıpların sayısının 346 olduğu bildirdi. Ellerinde fotoğraflarla Lopez’in tutuklu olduğu nezarethaneye akın eden yakınların, sevdiklerinin akıbeti hakkında bilgi edinmeye çalıştıkları dikkat çekti.

Kaynak ve linkler: http://www.20min.ch/news/kreuz_und_quer/story/Wie-derSuppenkoch300-Leichen-in-Saeure-aufloeste-28031519

http://news.google.de/news?hl=de&um=1&resnum=1&q=mexikanische+Suppen+Koch&ie=UTF-8

Alman televizyonlarından RTL, RTL II, N 24, Pro Sieben Haber bültenleri ve İntirnet sayfaları

Almanya’ya yönelik terör tehtidi!

İslami Cihad Birliği ( İJU ) bir video'sunda, Almanya’ya yönelik terör eylemleri planladıklarını bildirildi. İşgalci güçlere yönelik hazırlanan “ Süpriz “paketlerden söz edilen Video’da bildiri, Türkçe, Kürtçe, Arapça, İnglizce ve Almanca dillerinde yapıldığı açıklandı.

ARD Televizyonundan edinilen bilgilere göre elde edilen Video’da yüzleri sarılı teröristlerden biri; " işgalci güçlere ( İsrail, ABD, Britanya ) yardım edenlerin her an için eylemlerimizi beklemeleri gerekir " dedi.

ARD’nin haberinde Afganistan ve Gazze’deki ölü çocukların karelerine yer verilmiş olmasının, video'nun son Gazze operasyonu sırasında çekildiği ve tehtidlerin ciddiye alınması gerektiği söylendi.

Maskeli teröristlerin Alman hükümetine yönelik konuşmasında „ On günü geçkin bir süredir Gazze’de Müslümanların katledilmesine, öldürülmesine seyirci kalan ABD ve Merkel’in kabinesi nerede? ” sorusu yer alıyor.

Video’da yer alan altı kişinin Amerikan askeri kıyafetleriyle, ellerinde makineli tüfeklerle poz verdiği görülüyor. Video’nun Alman güvenlik birimlerince incelendiği açıklandı!

Kaynak ve linkler: http://www.sueddeutsche.de/politik/651/456320/text/

http://news.google.de/news?hl=de&um=1&resnum=1&nolr=1&q=terrordrohung+f%C3%BCr+Deutschland

ARD devlet televizyonu.

Resimler: http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0, 1518, 602870, 00.html


http://www.handelsblatt.com/journal/nachrichten/keine-spur-im-spektakulaeren-kadewe-raub;2135257


http://www.focus.de/politik/weitere-meldungen/deutschland-erste-direkte-terror-drohung-der-el-kaida-gegen-deutschland_aid_363325.html


Yurtdışından bildiriyorum serisini elimden geldiğince sürdürmeyi düşünüyorum.

Berlin'den sevgilerimle efendim:)

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 0 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 121
: 1814
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Almanya'da doğdum. Haylaz bir öğrenciydim. 16 yaşımdan beri ticaretle ilgileniyorum. Şu anda büyük b..