Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Berlin'de Türk yılı

Berlin'de Türk yılı
 

BERLİN FUARI AÇILIŞI


Ardarda düzenlenen etkinliklerle Türkiye 2010 yılında Berlin'in kültürel yaşamında adından gururla sözettirmeye devam ediyor. Bunlardan birincisi tarihi ve kültürel zenginliği, renkliliği, sosyal ve kültürel yaşamıyla dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul'un 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi oldu. Bu gelişim hem İstanbul' un tanıtımı hem de kardeş şehri Berlin' in imajı açısından oldukça önem arzediyor. Bu bağlamda sene başından itibaren iki kardeş şehir arasında çeşitli kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bir anlamda Berlin'de haklı olarak kardeş şehir olduğu İstanbul kentinin bu başarısıyla gurur duyuyor.

Türkiye açısından ikinci önemli başarı ve katkı ise Uluslararası Berlin Film Festivali'nde bu yıl Altın Ayı ödülünü Bal adlı Türk filminin alması oldu. Almanyadaki kültürel yaşamın çeşitliliğine katkıda bulunan Türk sanatçıları bir çok dalda çalışmalarına ve sanatsal üretime devam ediyorlar. Dünyaca ünlü Sinema sanatçılarına ve yönetmenlerine ev sahipliği yapan Berlin bir kez daha Türk Sinema sanatçılarının vede yönetmenlerinin başarısına tanıklık etmiş oldu.

Üçüncü önemli uluslararası etkinlik ise Berliner Messe de uluslararası Berlin Turizm Fuarı' nın Başkonuk ülkesinini Türkiye olması idi. Muhteşem bir açılış gösterisi ve Galayla Berlin'e merhaba diyen Türkiye, Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun sunduğu Troja gösterisiyle Uluslararası Turizm Fuarına gelen binlerce konuğu adeta büyüledi. Gösteri boyunca Anadolunun tarihsel ve kültürel zenginliği ve gelişimi gözönüne alınarak her yörenin folklorik değerlerine ve kültürüne görsel olarak başarıyla yer verildi.

Bu başarılı etkinliklerle Türkiye bir anlamda dünya turizmine ve Avrupa kültürel yaşamına her anlamda olumlu katkı vermeye Berlin'den devam ediyor. Bu etkinliklere katkı veren, emek veren tüm değerli katılımcılara yürekten teşekkürler.

Berlin' den selamlar

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..