Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Bermuda futbol üçgeni altı köşe

Ligimiz bitiyor ve bugün dananin kuyrugu kopacak. Ücgenin bir tarafinda FB-TS maci, diger tarafinda Bursa-BJK ve son kösesinde ise Genclerbirligi-GS bulunuyor. Aslinda tüm hesaplari karistiran gecen hafta Antalyaya kaybeden GS oldu. Dananin kuyruguna bir dügüm atti ve eger kuyruk koparsa ya dügümden itibaren kopacak yada kökten kopacak. Bu aksam ( 16 mayis 2010 ) oynanacak maclar bunu belirleyecek.

Ücgenin her tarafinda 2 köse bulunuyor ve birinci tarafindaki iki köseden baslayalim. FB-TS ; FB son macini kazandigi takdirde diger hic bir mac kendisini ilgilendirmeyecek ve sampiyonlugu kazanacak ve dananin kuyrugunu kökünden koparacak. Peki puan kaybettigi takdirde ne olacak? Iste hersey burada gizli. FB puan kaybettigi takdirde gözler Bursa-BJK macina cevrilecek. Bursa kazandigi takdirde her sey yolunda olacak ama GS nin gecen hafta kaybettigi puan sebebiyle BJK icin lig ücüncülügü sansi dogduki gelecek sezonu erken acmak ve avrupa kupalarina bir tur ilerden baslamak acisindan önem tasidigindan dolayi BJK bu maca oldukca asilacak. Eger FB puan kaybedipde BJK da Bursa dan puan aldigi takdirde bu sezonki FB sampiyonlugu GS destekli olacak. Ilginc bir benzetme diyebilirsiniz ama söyle bakildigi takdirde hicde yanlis olmadigini göreceksiniz. GS her iki mactada FB ye kaybetti, daha sonra Bursa ya celme takti FB yi liderlige oturttu ve sondan iki hafta öncede Antalya ya kaybedip Bursanin son hafta rakibi olan BJK yi lig ücüncülü potasina soktu. Puzzle birlestirdiginiz takdirde sanki Galatarasay, Fenerbahce ye omuz vermis ben seni destekliyorum der gibi.

Ücgenin diger tarafinda ise Genclerbirligi-GS bulunuyor ve GS son maca girerken sakat , cezalilar, moralsizler ve Ülkelerine gidenler yüzünden neredeyse 18 kisilik kadroyu bile cikartamayacak durumda. Oysa Avrupa kupalarina bir üst turdan katilmak erken sezona baslamamak acisindan bu mac gelecek sezon acisindan oldukca önem tasiyor. GS muhakkak kazanmak zorunda .

Ücgenin son kösesi ise Bursa-BJK maci. Bursa muhakkak kazanmak zorunda ve Istanbuldan gelecek sonucu beklemek zorunda. Besiktas muhakkak kazanmak zorunda ve ankaradan gelecek sonucu beklemek zorunda. Fenerbahce muhakkak kazanmak zoruda cünkü kendi ipini kendi cekmek istiyor. Trabzon yenmek isteyecektir cünkü FB nin elinden kupayi aldilar bu seferde sampiyonluktan edip sanki sezonu sampiyon bitirmis gibi kutlamak istiyorlar. GS kazanmak zorunda lig ücüncülügünü birakmak istemiyor. Gencler kazanmak isteyecektir. Transfer sonu aciliyor ve kendilerini göstermek isteyeceklerdir.

Yani anlayacagimiz, Istanbuldaki macta FB seyircisi FB önde oldugu sürece gözü ve kulagi stadta olacak. Eger geriye düserlerse kulaklari Bursada olacak. Bursadaki macta bursali seyircilerin gözü macta kulaklari istanbulda olacak. Besiktasli seyircilerin gözü bursada kulaklari ankarada olacak. Ankarada ise GS li seyircilerin gözü ankarada kulaklari bursada olacak. Genclerbirligi icinse ayaklar sahada kafalar transferde olacak. Bermuda Futbol ücgenin bir kösesi Istanbul, bir kösesi Bursa son köseside Ankara.

Ilginc bir lig sonu belkide bir daha böyle bir lig sonu olmayacak. Iyi olan kazansin demekten baska secenegimiz kalmadi.

 
Toplam blog
: 26
: 2181
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Ege üniversitesi mezunuyum, Su anda yurtdışında yasiyorum. İlgi alanlarım Futbol, Kültür ve siyas..