Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Bermuda futbol üçgeni

Bir futbol düsünürü olarak son haftalardaki sonuclara bakarak kendimce komplo teorileri öne sürmek istedim. Bu yazi tamamen komplo teorileri ile kaleme alinmistir. Bermuda futbol ücgeni icerisinde Fenerbahce, Ankaragücü ve Trabzonspor yer almaktadir. Bilindigi üzere son haftalara girilirken ligin kaderini etkileyecek maclari mercek altina almaya basladim ve bunada ilk olarak Fenerbahce - Trabzonspor kupa macindan basladim .

FB ve TS ilk önce kupa finalinde karsiya karsiya geldiler ve daha sonrada ligin son haftasinda karsi karsiya gelecekler ve o son mac sampiyonu belirleme acisindan önemli bir mac . Yani anlayacaginiz iki final maci yapacaklar. Peki akil ve mantik olarak düsünürsek ; TS , FB nin sampiyonlar ligini garantilemesinden dolayi kupa finalisti olarak Avrupa ligini garantilemis oldu fakat buradaki en önemli detay egerki TS kupa yi kazanamazsa avrupa ligine 3. ön elemeden baslayacak olmasi. Kupayi kazanmasi durumunda ise avrupa ligine 1 ön eleme yaparak katilacak olmasi. Bu durum TS icin gelecek sezon acisindan cok önem tasiyor. Hem erken form tutma kronik hastaligindan kurtulacak hemde tek eleme yapacak ve olusabilecek herhangi bir yol kazasinin önüne gececek. Avrupa ligine girmesi durumunda ise maddi getirisini siz düsünün. Peki diyebilirsiniz ki bunun FB ile ne alakasi var. Sonucta FB 27 yildir kupayi kazanamamis, kupaya hasret kalmis bir takim. Hem ayrica sampiyonlar liginide garantilemis. Fakat kazin ayagi öyle gözükmüyor. FB icin kupadan daha önemlisi lig sampiyonlugu . Lig sampiyonlugu kupa sampiyonlugundan daha üstün ve lig sampiyonlugu ile FB sampiyonlar ligine ön eleme yapmadan gidecek. Bu FB icin cok büyük bir avantaj cünkü olusabilecek bir yol kazasini önledigi gibi maddi getiriside cok büyük olacak.

Ücgenin son halkasi ise Ankaragücü; Ankaragücü - FB macindan yaklasik iki hafta önce yöneticiler arasinda karsilikli atismalar basladi. Bunlar tamamen sansasyonel ve medyatik atismalardi. Iki tarafta inaniyorumki önce demec veriyorlar sonrada oturup kadeh kaldiriyorlar. Medyada verilen demecleri alliyor pulluyor ve bir güzel yayinliyor. Sanirsiniz ki mac kiran kirana gececek. Sonra bakiyorsunuz ki Ankaragücü takimi futbolculari toplu grev haklarini kullanip mactan önceki antremanlarina cikmiyorlar. Sebeb ; paralarini alamadiklarini ve yönetim tarafindan oyalandiklarini beyan ediyorlar. Yönetim ise uzlasmaya calistiklarini söyleyip eger uzlasma olmazsa A2 takimi ile maca cikacaklarini beyan ediyorlar. Bunlarin hepsi danisikli dövüs sekline gelmis durumda. Ankaragücülü futbolcular paralarini alacaklar, yönetim paralarini ödeyecek ve hepside FB macina cikacaklar. Peki bir soru : Ankaragücü yöneticileri nasil bu zamana kadar ödeyemedikleri futbolcu alacaklarini mactan bir gün önce ödeyecek duruma gelecekler? Bu paralar nereden gelecek?

Alin size paralarin nereden gelecegine dair yeni bir komplo teorisi. Ücgeni tamamladik. Sonuc olarak FB lig sampiyonu ( sampiyonlar ligi ve büyük bir maddi avantaj ), TS kupa sampiyonu ( Avrupa ligi ve maddi avantaj ) ve Ankaragücü maca cikacak ( Futbolcularin birikmis alacaklari ödenecek ve maddi avantaj ) .

Komplo teorisi üretmek ne kadar kolaymis yeterki olaylara egri bir acidan bakilsin.

 
Toplam blog
: 26
: 2181
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Ege üniversitesi mezunuyum, Su anda yurtdışında yasiyorum. İlgi alanlarım Futbol, Kültür ve siyas..