Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Berrak Obama

Berrak Obama
 

20.01.2009 tarihinde görevine başlar başlamaz radikal kararlarıyla tanımaya başladık Obama’yı. ABD ‘nin kamburu diyebilecegimiz Guantanamo üssünün kapatılacağını açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu olay tüm Dünyada yankılandı tabi. Ama en ilginci Venezulella Devlet başkanı Chavez’ in bu olaya karşın ilk defa Amerika lehinde açıklama yapmasıda gözlerden kaçmadı. Chavez, Obama’nın Selefi olan Bush’a karşı en son BM konuşmasında "Şeytan dün buradaydı " sözleri ile Bush'u bir şeytan olarak tanımlamış ve Dünya çapında büyük ilgi toplayan bir konuşmaya imza atmıştı. Obama tüm dünyanın umudu olduğu gibi; Hürriyet Gazetesi’ de 21.01.2009 tarihli manşetini ‘Umudumuz Obama’ diye atarak tarihdeki yerini almıştır.

Obama kabinesini tam bir küresel oluşum içinde kurmuştur. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İrlanda Kökenli. Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, Arap kökenli. İçişleri Bakanı, Ken Salazar, İsponyol kökenli dahası var tabiî ki…Obama'nın yemin törenindeki konuşmasını dinlerken Ekonomileri’nin zayıfladığını alçak gönüllükle dile getirebilmektedir. Evet bir ABD başkanı ekonomilerinin yolunda gitmediğini söylüyor ve ekliyor rahatlıkla ‘Kriz bize ders verdi’ Obamanın bu denli söylevlerini genişletebilir dahasını yakalayabiliriz. Hani ilk birisiyle tanıştığınızda ona karşı bir analiz içinde olursunuz. İnceler, yorumlarsınız ya. Obama'da tüm Dünya’da sıcak karşılanmış ve bu şekilde analiz edilmiştir.

Önümüzdeki yıllarda, söylemleriyle dikkatleri çeken Obama’nın başkanlığına tanık olacak tüm Dünya. Bunu bizler izleyerek ve yaşayarak görecegiz. Barış, Mutluluk ve Berraklığın dolu dizgin olduğu Dünya için Hoş Geldin OBAMA…

 
Toplam blog
: 10
: 530
Kayıt tarihi
: 29.10.08
 
 

1983 Aydın. 2006-İşletme Fakültesi. Türkiye' de özelleştirme adı altında çalışmam vardır. Muhaseb..