Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Berrin Çopur'dan çocuk şarkıları "Pırlangıç"

Berrin Çopur, çocuklar için güzel şeyler yapmaya çalışan bir öğretmen... 

İki buçuk yıldır üzerinde çalıştığı  özel müzik CD'si "Pırlangıç"ı Kalan Muzik'ten, Z Yapım etiketiyle çocuklarla buluşuyor.

Ses çıkararak dönen topaç anlamına gelen "PIRLANGIÇ" adlı albümde 13'ü kendine ait 14 parça yer alıyor. "Bayram Ziyareti" isimli parça ise tüm albümün düzenlemelerini yapmış olan Genco Genç'e aitTamamı günümüz çocuklarına uygun, dinamik ve farklı yapısı ile öne çıkan şarkılar; doğa sevgisi, cesaret, nezaket, paylaşmak, emek, empati gibi günümüzde hayli örselenmiş duygu ve kavramlar üzerine kurgulanmış...

Berrin Çopur albümüne dair şöyle konuştu: " Şarkılar güldürür, ağlatır çünkü hayata dair ne varsa anlatır. O yüzden Şarkılar tıpkı masallar gibi hayatta iyi ya da kötü her şeyin anlatıldığı en özgür zemindir. Çocuk şarkıları ise toplumsal hayatın dinamiklerini çocuğa aktaran en etkin araçtır. Eğlenerek hayatı öğrenen çocuk mutludur ve bir çocuğa yakışan en önemli şey mutluluktur. Bu bağlamda "Yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım"  gibi fırsatçılığı değil de ustam hasta  diyerek yardımlaşmayı, "Baltalar elimizde ..." gibi var olanı tüketmeye değil de Fidanlar elimizde diyerek var olanı çoğaltmayı anlatan şarkıların çocuklara daha çok yakışacağını düşünüyorum."

Albümde sanatçıya, albümün prodüktörlüğünü yapmış olan usta müzisyen Atilla Atalay, Genco Genç, Zeynep Poyraz ,Ümmiye Özdem, Emre Can, Cudi Genç, Onur Ayar gibi birbirinden değerli müzisyenler eşlik ediyor.

 
 
Toplam blog
: 50
: 794
Kayıt tarihi
: 25.09.12
 
 

Gazeteci... Serbest olarak özel röportaj ve yazılar hazırlıyor. Pr. medya Danışmanı olarak çalışı..