Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Arkeoloji
 

Beş bin yıllık Narcissus Efsane Pınarı proje kapsamına alındı.

Beş bin  yıllık Narcissus Efsane Pınarı proje kapsamına alındı.
 

Değerliokuyanlarım yaza giriş ve yeni tarih projelerimin ortaya çıkması nedeniyle sizlerden bir süre uzak kaldım yeni yazılarımla sizleri buluşturamadım. Çünkü sizlere önce bahsettiğim beş bin yıllık bir Narcissus Projemi gündeme getirdim.

Karaburun Kaymakamı İlker Özerk Özcan ve eski İzmir İlgenel Meclisi Başkanı Hakkı Berksu, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da katıldığı Karaburun Kaymakamlığında tarihi bir toplantı yaptık. Sayın Kaymakamın Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden proje desteğine olumlu yaklaşımları ile iki öğretim ve araştırma görevlileri ile mahallinde tetkik ve tesbit sonucu geniş kapsamlı projeye başladık.

Arazi paftaları üzerinde bir taslak oluşturuldu bu alanda bir milli parkın çevre düzenlemesi ve pınarın bulunduğu alanda bir Narcissus heykeli ve şarap evleri, orman tipi konaklamalı nostaljik evler, nergis çiçek bahçeleri, kafe resteurantlarla donatılacak bir ören yeri yapılması planlandı. Bu ören yerinde her yıl nergis festivalleri ve nergis çiçeklerinden taç yapılmış Zeus’un kızını ve Narcissus’u temsil eden yarışmalar yapılması düşünülmektedir. Avrupalı ve bilhassa Yunanlı turistleri ilgi olacağı birçok ülkeden turistlerin gelip eğleneceği bir ören yeri haline gelecek projeyi hazırlayıp vilayete turizm bakanlığına sunarak destekler göreceğimiz bir proje gerçekleştirme aşamasına girdik.

Bu hazırlıkların en kısa zamanda gerçekleşmesi için çalışmalara başladık. Bu mitolojik olayın bütün Avrupanın ilgi odağı olmasını bekliyoruz.

Sevgi ve saygılarımla

Neşet Öztekin

 
Toplam blog
: 26
: 2823
Kayıt tarihi
: 24.03.07
 
 

1933 Mordoğan - İzmir doğumlu olup 51 yıldır aktif gazetecilik ve televizyon muhabirligi yapmakta..