Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
İnançlar
 

Beş hayvanın Müslümanlara verdiği beş önemli ders

Beş hayvanın Müslümanlara verdiği beş önemli ders
 

Zulme ses çıkarmayan eşekler sırtlarında zalimleri taşırlar.


Ebabiller, Ashabı Kehf'in Köpeği, İbrahimin Karıncası ve Sevr'in Güvercin ile Örümceği

Ebabil Kuşları:

Daha önceki "Filler ve Ebabiller" adlı yazımın devamı niteliğinde bu yazı. ABD'li Cumhuriyetçilerin armasında da bulunan Fil, gücü simgelemekte, o armanın anlamı ezer geçerim demektir. Kuran'ın yeryüzünün zalim Ebrehelerine verdiği ders ise senin fillerinin gücü benim Ebalillerime yetmez olmuştur. İşte Fil Suresi bizim güç tasavvurumuzun nasıl olması gerektiğine dair bir işarettir.

Ya Ashabı Kehf'in köpeği Kıtmir neyin ifadesi?

O köpek, Rablerine hizmet eden sahiplerini bir mağarada 309 sene bekledi. Kim kimi 309 sene bekler? Hangimizin vefası kıtmirinkini geçer Allah aşkına? Artık kimse kimsenin kahrını çekmez oldu, bencil yaşam tarzı yüzünden günümüzün insanına 309 sene ömür verilse o mağaranın kapısında Allah rızası için bırakalım 309 seneyi 9 ay durmaz. Bunu kendine Müslümanım diyen günümüzün insanı varya hani Kıblesi namazda Kabe iken işyerinde ve sokakta Wall street olan için çok geçerli bu söylediğim unsur. Yazık vefa duygusunun yok oluşu çok kötü oldu.

Mekke döneminin sonunda Hicrete çok yakın zamanda inen Kehf Suresi Peygamberi Hicrete hazırlarken ona mesajı şuydu "Hazırlan, yakında gideceksin, mağarada mucize seni bulacak, vefalı Kıtmir gibi cesur Güvercinle örümcek ağı seni koruyacak. Endişelenme" gibisinden ön mesaj verilmişti bile.

Güvercin'in Verdiği Ders

Güvercin, İbni Sirin, Nablusi ve İmam Caferiyi geçememiş klasik Rüya tabir sanatında Haber olarak yorumlanır. Oysa güvercin sadece Haber değil barışı da temsil eder, zira Barış anlamına gelen SELAM kelimesi İslam'ın temelini teşkil eder. O güvercin temsil ettiği sembol olduğu İSLAM inancına sahip çıkması inanılmaz bir olaydır zira Allah zaman içinde SEVR mağarasaının önünde o cesur tutumuyla küfre karşı KANAT gerdiği aslında altındaki yumurtaları değil sağ kandında ki ADALET ve sol KANADINDAKİ AHLAKla güvercin kendini ortaya koymasını bildi. Altındaki yumurta değil mağara içinde kendisini temsil eden bir Barış inancı olan İslamın yayılması için mücadele vren iki insanada kola kanat gerdi Güvercin. Hangimiz kendimizi el kadar güvercin gibi evlatlarımızla beraber bu inanç uğruna tehlikeye atabiliriz? 

Örümceğin Verdiği Ders

Kırmızı Tarla örümceği kızgın çöl kumlarında Rabbinden aldığı emirle başaldı ağını örmeye, o büyük şahaser ve algoritma ile yapılan örümcek ağı içerde bulunan İslamın en önemli iki liderini korumak için Müslümana ne ders vermişti? Elbette ki o ağı 2 saat gibi kısa zamanda örmek ciddi bir çalışma ve fizibilite isteyen aynı zamanda algoritmik düşünce gerektiren ( neyi önce neyi sonra yapacağını iyi bilmek) bir uğraştı elbette. Örümcek ellerini açıp "Rabbim sen içerdeki iki zatı kurtar dememiş" o sıcakta ve susuzlukta kendisinden beklenemeyecek bir hızda süratle müthiş bir mühendislik harikasıyla örmüştü o ağı. Müslümana verdiği ders şudu "İslama sahip çıkmak mırmır Perşembe akşamları "Rabbena hep bana " şeklinde özetlenecek olan bireysel sevap ve cenneti put edip Allah rızasının arkasına atarak İslam yaşanmaz. İslam alın teri, çaba ve düşünerek nizam ve intizamla emek vermeyi gerektiren bir inançtır.

Neden karıncayı sona yazdım?

Bunun iki nedeni var, birincisi zaten bu olay bilinen bir olay, çokca anlatılmış bir kıssa. Yapacak bişi kalmasa bile elinden geleni arkana koyma hiç değilse safın belli olsun mevzuu idi.

İkinci nedeni, biz zaten saflarımızı belli ettik fakat Allah'ın tarafında olduğumuz saf ne kadar Allahın ve Kuranın tarafında? Sakın Allahın sandığımız bu saf mezhebi, meşrebi, cemaati ve partiyi Allahın önüne koymasın? Zira herkes iyiliğini, himmetini kendi cemaati, partisi veya mezhebi meşrebi içinde yaparken ayrımcı bir tutumla yardımda ve mazluma yardım etmede bırakın dinini sorumamasını sorgucu meleği gibi kendi mezhebi ve meşerebinden olmak yetmiyor bide cemaatinden olmanız gerekiyor.

Karıncanın mesajı çok saptırıldı, bu karıncanın doğru anlaşılması ancak ve ancak diğer Müslüman(teslim olmuş) hayvanların anlaşılmasından geçer. 

Ben şahsen bu beş hayvandaki çaba, teslimiyet, azim, nizam, intizam, bilgelik ve vefayı görünce kendi insanlığımdan utanıyorum.

Güvercin sadece haberin ve barışın değil barışın getirdiği gerçek özgürlüğünde sembolüdür.

Gerçek özgürlük sadece Yaratıcının kulu olmakla sağlanır, partilerin, cemaatlerin veya şeyh ve şıhların eteğinde değil. 

Bremen Mızıkacılar ve Kuran'dan Beş Hayvan Tasviri

Şayet yukarda söylediğim 5 adet hayvandan ibret almazsak sonumuz Allahın rızasını kazanamayan 5 Bremen mızıkacısı gibi oluruz. Zulme ses çıkarmayan eşekler sırtlarında zalimleri taşırlar.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..