Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '07

 
Kategori
Kitap
 

Beş Sevgi Dili

Beş Sevgi Dili
 

Eşiniz ve siz aynı dili mi konuşuyorsunuz? Ya da çocuğunuzla, arkadaşınızla aynı dilleri mi konuşuyorsunuz? İşte bu soruların cevabını bulabileceğiniz, bu kitapta insanların sevgiyi farklı şekilde ifade ettikleri ve algıladıkları anlatılıyor.

Sevginizi, sevdiğiniz insanın anladığı bir dilde ifade ediyorsanız, ona sevgi gösterdiğinizi hiç fark etmeyecektir.Sevginin anlamı, karşındakinin mutluluğu için birşeyler yapmak demek değil midir?

Bu yüzden ikili ilişkilerde problem yaşayanların, ''Beni anlamıyor!'' diye yakınan insanların okuması gereken (her iki kişinin de) bir kitap. Çünkü anlatılan hikayeler bire bir başımıza gelmiş olaylardan alıntılar gibi.

Yaşamın en derin anlamının başarılarda değil, ilişkilerde bulunduğunun anlatıldığı kitapta evlilikte sevgiyi en üst noktaya çıkarmanın ve mutlu olmanın yolları öğretiliyor. ( Hiç sıkmadan. Çünkü kişilerin problemlerini çözerek ilerliyor.)

Evliliğin tanımını yaparak başlayan kitap, beş farklı sevgi dilini açıklayarak devam ediyor.
''İnsan kalbinde başka biriyle yakınlaşmak ve onun tarafından sevilmek arzusu yatar. Evlilik yakınlaşma ve sevgiye duyulan gereksinimi karşılamak için tasarlanmıştır.''

İşte kitapta anlatılan beş sevgi dili:
1)Onay Sözleri
2)Nitelikli Beraberlik
3)Armağan Alma
4)Hizmet Davranışları
5)Fiziksel Temas

Ben kendi sevgi dilimi buldum. Eşiminkini de farkettim ve gerçekten onun beni anlamasına, benim onu anlamama yardımcı oldu.

Peki ya sizin sevgi diliniz hangisi?

Size tavsiyem önce kendi sevgi dilinizi öğrenin, sonra eşiniz ya da sevdiğiniz herhangi birinin. Daha sonra kitabı ona hediye edin. Ve sadece bekleyin.

''Sevgi depo''nuzun hep dolu olması dileğiyle......

Yazar:Gary Chapman (Sistem Yayıncılık)

 
Toplam blog
: 17
: 4827
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

2003 Marmara Üniv. mezunuyum. Okuyan, gezen, hayatı seven biriyim. İstanbul'da sınıf öğretmenliği ya..