- Kategori
- Türk Mutfağı
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
500 gr tavuk göğüsü
5-6 adet mantar (isteğe bağlı)
Havuç, bezelye, patates (dondurulmuş garnitür de olabilir)
Kaşar peyniri
2 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak Tuz
(1 çay kaşığı) Karabiber
(1 çay kaşığı) Kırmızı pul biber(1 çay kaşığı)
Tatlı kırmızı biber(1 çay kaşığı)
Beşamel sos için:
2 yumurta
1 litre süt
5 kaşıl tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
tuz
Öncelikle yıkadığımız tavukları ve mantarları doğruyoruz. Ardından bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip tavukları koyuyoruz ve 10-15 dakika kadar kavuruyoruz. Tavuklar kavrulduktan sonra sırayla mantar, garnitür, domates, biber ve sarımsağı ekleyip 10-15 dakika kadar tekrar kavuruyoruz. Bahartlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
Beşamel sos için bir tencereye 2 yumurta kırıp çırpıyoruz. Süt, un ve yağı ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Tuzunu sosun altını kapattıktan sonra ilave ederseniz ununuz topaklanma yapmaz. Beşamel sosu da borcama aldığımız tavuklarımızın üzerine döküp rendelediğimiz kaşarı her yerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede kaşarın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kaynak: http://www.tariflerim.gen.tr/besamel-soslu-tavuk-tarifi.html