Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '16

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
 

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi


500 gr tavuk göğüsü

5-6 adet mantar (isteğe bağlı)

Havuç, bezelye, patates (dondurulmuş garnitür de olabilir)

Kaşar peyniri

2 adet sivri biber

1 adet domates

2 diş sarımsak Tuz

(1 çay kaşığı) Karabiber

(1 çay kaşığı) Kırmızı pul biber(1 çay kaşığı)

Tatlı kırmızı biber(1 çay kaşığı)

Beşamel sos için:
2 yumurta

1 litre süt

5 kaşıl tepeleme un

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

tuz

Öncelikle yıkadığımız tavukları ve mantarları doğruyoruz. Ardından bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip tavukları koyuyoruz ve 10-15 dakika kadar kavuruyoruz. Tavuklar kavrulduktan sonra sırayla mantar, garnitür, domates, biber ve sarımsağı ekleyip 10-15 dakika kadar tekrar kavuruyoruz. Bahartlarını ekleyip altını kapatıyoruz.

Beşamel sos için bir tencereye 2 yumurta kırıp çırpıyoruz. Süt, un ve yağı ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Tuzunu sosun altını kapattıktan sonra ilave ederseniz ununuz topaklanma yapmaz. Beşamel sosu da borcama aldığımız tavuklarımızın üzerine döküp rendelediğimiz kaşarı her yerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede kaşarın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Kaynak: http://www.tariflerim.gen.tr/besamel-soslu-tavuk-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..