Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Beşemal soslu patates

Beşemal soslu patates
 

Ne güzel, ne bereketli, ne lezzetli, ne besleyeci bir sebzedir şu patates. Yemeğini yaparız, kızartırız, fırına veririz, haşlarız, sıcak yeriz soğuk yeriz. Ama ne olursa olsun her mevsim yeriz.

Malzemeler;
5 orta boy patates
Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşemal sos için:
2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
Tuz, 3 su bardağı süt

Patatesleri basınçlı tencerede haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp patatesleri yerleştirelim. Ayrı bir tavada yağı eritip unu ilave ederek sürekli karıştıralım un sararmaya başladığında sütü ekleyelim koyulaşana kadar sürekli karıştıralım. Patateslerin üzerine gezdirelim. Kaşar rendesi serpelim. Fırında 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..