- Kategori
- Yemek - Mutfak
Beşemal soslu patates
Ne güzel, ne bereketli, ne lezzetli, ne besleyeci bir sebzedir şu patates. Yemeğini yaparız, kızartırız, fırına veririz, haşlarız, sıcak yeriz soğuk yeriz. Ama ne olursa olsun her mevsim yeriz.
Malzemeler;
5 orta boy patates
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşemal sos için:
2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
Tuz, 3 su bardağı süt
Patatesleri basınçlı tencerede haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp patatesleri yerleştirelim. Ayrı bir tavada yağı eritip unu ilave ederek sürekli karıştıralım un sararmaya başladığında sütü ekleyelim koyulaşana kadar sürekli karıştıralım. Patateslerin üzerine gezdirelim. Kaşar rendesi serpelim. Fırında 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...