- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1759
Beşemal soslu patates

Ne güzel, ne bereketli, ne lezzetli, ne besleyeci bir sebzedir şu patates. Yemeğini yaparız, kızartırız, fırına veririz, haşlarız, sıcak yeriz soğuk yeriz. Ama ne olursa olsun her mevsim yeriz.
Malzemeler;
5 orta boy patates
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşemal sos için:
2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
Tuz, 3 su bardağı süt
Patatesleri basınçlı tencerede haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp patatesleri yerleştirelim. Ayrı bir tavada yağı eritip unu ilave ederek sürekli karıştıralım un sararmaya başladığında sütü ekleyelim koyulaşana kadar sürekli karıştıralım. Patateslerin üzerine gezdirelim. Kaşar rendesi serpelim. Fırında 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

karnıbaharla bu tarifi yapıyordum patateslede denemek güzel olacak ellerine sağlık
Havva 09.10.2007 23:35- Cevap :
- Karnıbaharı başka türlü pişiriyordum bir de bunu deneyeyim o zaman.Teşekkür ederim.Sevgiler. 10.10.2007 1:19
Bana patatess olsun daa.. neyi olursa olsun.. bayılırımm. Ellerine sağlıkk. sevgiler canımcım
sema öztürk 06.10.2007 23:34- Cevap :
- Merhaba, Karnın mı acıktı,yemeğin mi yok...?Patates en pratik çözüm böyle durumlarda.Sen gel ; patatesi nasıl istersen öyle pişireceğim,söz.Sevgilerimle... 06.10.2007 23:42
saat 22.25 ve tarifi okuyunca nasıl canım istedi bilemezsiniz .kendimi zorla ikna edip yarına bıraktım.patates,kaşar peyniri birleşimlerini hep çok sevmişimdir.Hoşçakalın,elinize sağlık
mavinin güncesi hanife 06.10.2007 22:24- Cevap :
- Aman iyi yapmışşınız.Bu saatten sonra hem yorulacaksınız hem sindirimi ağır gelecek.;))En iyisi yarın yapmanız.Umarım beğenirsiniz. 06.10.2007 23:20