Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş:1 – Galatasaray:2. Maç daha bitmedi..!

Beşiktaş:1 – Galatasaray:2. Maç daha bitmedi..!
 

 Her iki taraf ta bu derbi maç için son derecede hevesliydiler ; günlerdir büyük bir merak içinde maç gününü  bekliyorlardı.

Çünkü  Süper Lig’in 2013’un bu sezonunda Beşiktaş her şeye çok iyi başlamış, seri halde 4 maç üst üste galip gelmiş, ve nihayet beşinci haftada karşısına Galatasaray gibi çetin bir ceviz çıkmıştı. Ama Galatasaray’ın çetinliği kendinden menkuldü, çünkü bu sezon ne yazık ki bir beraberlikler zinciri tutturmuş gidiyordu… Beşiktaş’ın durmadan yükselen grafiği, buna karşılık Galatasaray’ın yerinde sayan durumu, bütün maç yorumcularının TV’da ilk Devre Beşiktaş taraftarı olmasına yol açmıştı. Sanki adamlar Galatasaray’ın Real Madrit’e karşı  6-1 yenilgisinden sonra ; bu maçta da sanki Galatasaray’ın 6-0 yenileceğini filan zannettiler… Ve Beşiktaş ilk golü attıktan sonra, hep Beşiktaş’ın erdemlerinden, üstünlüklerinden söz edip durdular.. Ne zaman ki Drogba Galatasaray’ın ilk golünü attı, ondan sonra yorumcuların ağızları değişmeye başladı : “Ben demedim mi, Galatasaray ikinci Devre açılır…” diye ağız yapmaya başladılar.

Beşiktaş’ın kendi stadı halen imalat aşamasında olduğu için, Beşiktaş malum, maçlarını genellikle Olimpiyat Stadı'nda oynuyor. Bu maç da dün (22.Eylül.2013) Olimpiyat Stadı'nda büyük bir seyirci kütlesi (76 bin Beşiktaşlı) tarafından  izlendi.

Takımlar:
BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 69 Muhammed Demirci), Fernandes, Almeida (Dk. 62 Mustafa Pektemek).
Teknik Direktör: Slaven Bilic

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Dany, Semih, Hakan, Melo, Selçuk, Engin(Dk. 46 Bruma), Sneijder, Burak, Drogba.
Teknik Direktör : Fatih Terim

Goller :
18. dk. Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan ortasına Almeida kafayla Beşiktaş’ın ilk golünü attı (Beşiktaş : 1 – Galatasaray :0)
(İlk yarı bu sonuçla bitti)

59. dk. Drogba ceza sahasında Bruma'nın asistiyle topu Beşiktaş kalesine gönderdi... (1-1)
71. dk. Burak'ın pasını alan  Drogba topu filelere gönderdi..  (Beşiktaş :1- Galatasaray )
(Fakat yorumcular daha sonra Burak’ın topu eliyle aldığı kuşkusuyla epey tartıştılar..)

Değerlendirme :

Bazı futbolcular kendi kendilerini harcıyorlar. Bu maçta Burak kendisinden beklenilen futbolu oynayamadı. Ve Burak’ın futbolu günden güne geriliyor. Veya şansızlığı artıyor.

Belki de Terim bu maçta baştan itibaren Umut’u oynatmalıydı. Bana göre Burak bu maçta yanlış tercihti.

Denebilir ki, maçın Birinci Devre’sinde Beşiktaş; İkinci Devresi'nde ise Galatasaray baskındı; daha iyi oynadı .

Beşiktaş’ın bu maçta en etkili futbolcusu Almeida idi, fakat ikinci devre sakatlanarak oynamadı.

Gerçi karşılıklı birkaç gol kaçırıldı ama maç bu durumda da bitebilirdi…

Ama ne olduysa oldu maçın bitmesine yakın, (90+2) de Felipe Melo sert bir faul sonucu kırmızı kart gördü, ve hakem tarafından dışarıya davet edildi. Melo çıkarken formasını çıkarıp, (Önemli olan Galatasaray!) anlamında  tribünlere gösterdi. Aniden ortalık karıştı ve Beşiktaş taraftarları oluk olup Futbol sahasının içine indiler. Ve futbolcular da soyunma odalarına çekildiler. Ayrıca Bilic de Kırmızı kart görmüş, tribüne gönderilmişti.

Karışıklık epey sürdü. Hakem Fırat Aydınus, maçı iptal etti. Maçın sonucuyla ilgili karar daha sonra açıklanacak.

Böyle bir olay Türk futbolu için hiç de iyi olmadı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gerekli açıklamaları yaptı. Yöneticiler bu konuda yeterince ketum davranıyorlar ama belli ki herkes güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu söylüyor. Onun üzerinde duruyorlar. Bakalım ne olacak? Ama belli ki maçın sonucunda Beşiktaş’ın ağır bir ceza alması bekleniyor.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..