Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’a Akhisar Şoku

Beşiktaş’a Akhisar Şoku
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/besiktas-akhisar-belediyespor-0--besiktas-akhisar-belediyespor-2155667-skorergaleri/?PAGE=6 adresinden alınmıştır.


Öncelikle hayatını kaybeden basın duayeni sevgili Hasan Pulur’a Tanrı’dan rahmet, sevenlerine ve tüm basın camiasına başsağlığı ve sabır dilerim. Bu dünyada yakını kaldı mı bilmiyorum. Çünkü kendisi daha hayattayken oğullarını toprağa vermişti. Rahmetli çok acılar çekti. İyi bir Fenerbahçeliydi. En büyük zevki ise Beşiktaş çarşısındaki balıkçıda arkadaşlarıyla haftada bir toplanıp balık yemekti. Kendisine tekrar Tanrı’dan rahmet diliyorum. Işıklar içinde yat sevgili usta.

Beşiktaş, evinde karşılaştığı Akhisar Belediye karşısında ummadığı bir mağlubiyet alarak yenilmezlik serine son verdi.

Beşiktaş maça iki eksik ile başladı.  Stoperde Ersan’ın yerine Tosiç, orta alanda da sarı kart cezalısı Necip’in yerine Oğuzhan görev yaptı. İşin gerçeğini söylemek gerekirse siyah- beyazlılar bu iki ismi de çok aradılar.

Gerçekten de maçın henüz 4.dakikasında Beşiktaş defansının arasına atılan topla buluşan Güray, kaleci Tolga’dan da sıyrılarak Akhisar’ı 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Beşiktaş, beraberlik için rakip kaleye yüklendi. Yüklendiği dakikalarda da gol için uygun pozisyonlar buldu. Fakat karşılarında mükemmel bir kaleci, mükemmel bir stoper ve uyum içerisinde bir defans vardı. Gerçekten de Akhisar kalecisi Milan Lukac, stoper Douglao ve Akhisar defansı maçın kazanılmasında çok büyük rol oynadılar.

Beşiktaş bu devrede gol için her şeyi yapmış gibi gözükse de siyah- beyazlıların hataları vardı. Öncelikle karşılarında taş gibi bir takım vardı ve çok iyi savunma yapıyordu. Böyle takımları aşmanın en iyi yolu, oyunu iyice kanatlara yayıp sıfıra inmek ve sıfırdan ceza sahasına veya kale önüne yapılacak ortalarla rakip kale sahasını karıştırıp gol bulmaktır. İşte Beşiktaş bunu çok iyi yapamadı. Örneğin, 36.dakikada bu dediğimi yapan Beşiktaş, çok net bir pozisyon buldu. Ancak Quaresma kale önünden topu boş kaleye atamadı.

Bu arada belirtmem gereken başka bir konu da siyah- beyazlıların son vuruşlardaki aşırı beceriksizlikleriydi. Gerçekten de Oğuzhan gibi bir isim bile 35.dakikada müsait pozisyonda topa çok iyi vuramadı ve kaleci Milan Lukac topu rahat bir şekilde çıkarttı.

Beraberlik için koşturan Beşiktaş, 40.dakikada orta alanda kaptırdığı top sonucunda kalesinde ikinci golü gördü. Akhisarlı Sami’nin bu golünde kaleci Tolga da ciddi anlamda hatalıydı.

Beşiktaş’ın ikinci yarıya Olcay’ın yerine Gökhan Töre ile başlamasını beklerken Şenol Güneş, skorun etkisiyle Cenk Tosun’u oyuna soktu. Bu, çok doğru bir hamle değildi. Çünkü çok golcüyle oynamak çok gol atmak anlamına gelmiyor.

Nitekim Cenk Tosun, sol kanada geçti. Hücumlarda ise topu İsmail ya da Sosa ile buluşturup ceza sahasına geçerek ikinci bir santrafor görevi yapmaya çalıştı. Ancak böyle olunca siyah- beyazlıların orta alan ve kanat üstünlüğü sona erdi.

Şenol Güneş, 64.dakikada Sosa yerine Gökhan Töre’yi oyuna alarak bu sorunu gidermeye çalıştı ve 4-4-2’ye döndü. Fakat çift santraforlu bu sistem de Beşiktaş’a yaramadı. Özellikle Gökhan Töre, beklenen verimi sağlayamadı.

Fakat Beşiktaş’ı asıl vuran orta alanda Necip’in yokluğuydu. Çünkü Necip, hem hücum hem de savunma anlamında takımına çok yardımcı oluyor ve Atiba’yı rahatlatıyordu. Dikkat ederseniz Beşiktaş bu sezon Necip’in olmadığı her maçta sorun yaşadı. Bu maçta ise Necip’i oyuna alma şansı yoktu ve kaybetti.

Yaklaşık 70.dakikadan sonra takımda yorgunluk da başlayınca oyunun kontrolü konuk Akhisar’a geçti. Yeşil- siyahlılar orta alan hakimiyetini ellerine geçirdiler ve istedikleri gibi top çevirdiler. Hatta Beşiktaş kalesinde tehlikeler de yarattılar.

Şenol Güneş’in durumu düzeltmek için Gomez’in yerine Kerim’i oyuna alması da sonucu değiştirmedi ve siyah- beyazlılar sahadan 2-0 mağlup ayrıldılar.

Özetlemek gerekirse, öncelikle kazananın hakkını vermek gerekiyor. Akhisar takımını çok beğendim. Teknik Direktörlüğünü her zaman beğendiğim Cihat Arslan, Akhisar’a geldiğinden beri müthiş işler yapıyor. Takımını maça hazırlayışı, bu maçta sahaya çıkardığı takım, takımın sahadaki mücadelesi ve oyuncu değişiklikleri çok yerindeydi.

Beşiktaş’ın yenilgisindeki başrol oynayan faktörler ise kısaca şunlardı:

  1. Karşılarında mükemmel bir takım bulmaları

  2. Akhisar kalecisi Milan Lukac ve stoper Douglao’nun müthiş performansları

  3. Akhisar defansının ve takımının uyumu

  4. Necip’in yokluğu

  5. Beşiktaşlı futbolcuların son vuruş beceriksizlikleri

  6. Oyuna girenlerin bekleneni verememeleri

  7. Şenol Güneş’in Gökhan Töre yerine önce Cenk Tosun’u oyuna dahil etmesi

  8. Özellikle 70.dakikadan sonra takımda kendisini iyice gösteren yorgunluk.

Tabii Beşiktaş’ın bu maçta üç puan dışında Oğuzhan ve Quaresma’yı da kaybettiğini unutmayalım. Çünkü bu iki futbolcu da cezalı duruma düştüler.

Akhisar’ı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Beşiktaş ise bu maçı iyi analiz etmeli ve gerekli dersleri çıkartmalı. Yoksa ligde ve Avrupa’da benzer sonuçları tekrar yaşayabilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..