Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'a Bucaspor Darbesi

Beşiktaş'a Bucaspor Darbesi
 

Hiç sona bırakmadan Bucaspor’u tebrik ediyorum. Bravo Bucaspor. Bütün oyuncuları ve teknik heyeti kutluyorum. Maçın hiçbir anında ezilmediler. Başa baş bir mücadele verdiler ve haklarıyla kazandılar.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin elenmesinin ardından herkesin gözü Bucaspor- Beşiktaş maçına çevrilmişti. Aynı Fenerbahçe gibi Avrupa mücadelesinden men edilen Beşiktaş için de Türkiye Kupası önem taşıyordu.

Bucaspor maçın başlamasından bir süre sonra tedirginliğini üzerinden attı ve oyuna ağırlığına koydu. Nitekim gol pozisyonlarını bulan da Bucaspor’du.

Bucaspor 21.dakikada büyük bir şanssızlık yaşadı ve Emre yerini Hakan’a bırakmak zorunda kaldı.

Beşiktaş 35.dakikadan sonra oyunda üstünlük sağlamaya başlamış gibi gözükse de golü bulan Bucaspor oldu. 41.dakikada Umut’la gelen gol sarı- lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. Bilic’in 62.dakikada yaptığı iki değişiklik de etkisini gösterdi ve Ömer Şişmanoğlu 65.dakikada beraberlik golünü attı.

Bucaspor, golden sonra beklenilenin aksine dağılmadı, kendine geldi ve Beşiktaş’ın hızını kesti. 58.dakikada Atilla’nın yerine oyuna giren Ricketts, 79.dakikada mükemmel bir gol attı ve Bucaspor’u 2-1 öne geçirdi.

Beşiktaş bu golden sonra istediği pozisyonları bulsa da siyah- beyazlı futbolcular o kadar dağınıktılar ki, kale önünde net topları değerlendiremediler.

Bu arada Slaven Bilic, inanılmaz bir şekilde 82.dakikada İsmail Köybaşı’nı çıkarıp Motta’yı oyuna aldı. Oysa mağlup durumdaki Beşiktaş’ta oyuna girmesi gereken isimler Mustafa Pektemek ya da Olcay Şahan’dı.

Sonuçta Trabzonspor ve Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş da kupaya veda etti. Slaven Bilic, ezeli rakiplerinin başına gelenleri gördükten sonra sahaya daha iyi bir kadro çıkarmalıydı. Ayrıca 82.dakikadaki değişiklik de çok yanlıştı.

Ancak hiçbir şey Bucaspor’un haklı galibiyetini gölgeleyemez. Fırtına, maçın küçük bir bölümü dışında rakibinden daha iyiydi. Helal olsun Bucaspor.

Dilerim ligdeki Adanaspor galibiyetinden sonra gelen bu galibiyet Bucaspor’u iyice kenetlendirir ve sarı- lacivertli Fırtına, hak ettiği yerlere gelir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..