Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'a çantada Viking! UEFA'da rakip Faroe Adaları'ndan Vikingur...

Beşiktaş'a çantada Viking! UEFA'da rakip Faroe Adaları'ndan Vikingur...
 

Vikingur


Turkcell Süper Ligi dördüncü sırada tamamlayarak UEFA Kupası'nda oynama hakkı kazanan Beşiktaş'ın UEFA Kupası 2. Ön eleme turundaki rakibi belli oldu. Vikingur, Faroe Adaları'nın kupa şampiyonu vasfıyla UEFA vizesi arayacak.

2008 yılında iki kulübün birleşmesiyle kurulan Vikingur şu an lig liderinin 8 puan gerisinde 17 puanla 6. sırada bulunuyormuş.

Bu sade bilgi, zaten sade kulübün, hakkında söylenebilecek tüm şeyler aslında. Faroe Adaları futbolu Avrupa'da yer edinmeye çalışan, düşük düzeyli ve en zayıf kıta futbol ekollerinden birisi. Ne milli takımlarının ne de kulüplerin uluslararası arenada hiçbir icraatı yok.

Yani rakibi irdeleyecek te hiçbir şey yok aslında. Öylesine bir tur ve iki idman maçı olacak tam olarak. Her ne kadar bu ukala cümleler akla Tromsö'yü getirse de tarihin bu denli tekerrürü de zor ihtimal, vesselam.

Quaresma gibi marka transferlerle Türkiye Ligi yanında elbette UEFA Ligi'nde de belli hedefleri olan Beşiktaş'ın ön elemelerde herhangi bir takıma takılması söz konusu olmaması lazım.

Vikingur karşısında Beşiktaş'ın ideal kadroyla sahaya çıkması zor ihtimal olarak görünüyor.

Hayırlı olsun.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..